Kör ifrån Polisen!

Vi skulle åka ner mot Malmö till för att flytta på en av våra lastbilar. Jag åkte dit med min falska exfru Anna och med våra två barn. Barnen var 4 och 5 år gamla. Vi åkte i en BMW 750. Det är en stor bil med en stark motor i. en V12,a på 326 hästar. Toppar ca 250 km/tim sedan är det en spärr som gör att bilen inte går fortare. Anna hade tjatat länge om att vi skulle köra ifrån polisen någon dag. Hon ville gärna vara med på det.

På vägen hem från Malmö så kör vi på motorvägen ner mot Göteborg och det är nu mörkt ute. När man kör så ser man inte vad det är för bilar som kommer körande. Vi hade kört i någon halvtimma och det kommer bilar från min högra sida som kör ner på motorvägen. En bil bakom mig kommer nära inpå mig så jag gasar till lite så att bilen kommer en bit bakom mig. Då tar det bara en kort stund och den ligger fortfarande tätt bakom mig.

Jag gasar på lite till och bilen gasar på lite för att få komma så nära mig som möjligt. Samtidigt så sätter dom på blåljusen och jag förstår nu att det är en polisbil. Jag gasar på och låter bilen jobba. Lägger in sportläget på bilen genom att drar växelspaken lite till vänster. Nu accelerar bilen mer brutalt med sportläget i och polisbilen bakom mig försöker köra ikapp mig. Det är väldigt mörkt ute och nu får jag visa vad jag går för när det gäller att köra bil. Jag vet att jag kommer att köra ifrån dom till 98 procent säkerhet.

Det enda som gör att jag inte skulle kunna klara det är ifall polisen har en mycket snabbare bil. Jag lägger mig i vänster körfält på motorvägen och det är bilar fram för oss. Polisen har på sina blåljus och det hjälper faktiskt mig, för när jag blinkar åt andra bilister med helljuset så flyttar dom på sig snabbt. Mycket hänger på att jag måste blinka med helljuset så att bilarna framför mig kör åt sidan.

Skulle någon inte göra detta så skulle polisbilen komma närmare mig. Och det skulle då ta längre tid att köra ifrån polisen. Samtidigt så säger Anna åt mig att stanna, jag svarar att det inte går för då tar dom mitt körkort.  Hon säger åt mig att barnen inte har på sig sina bilbälten, jag säger åt henne att hon får sätta på bilbältena på barnen. Jag märker att polisbilen kör ganska snabbt, jag ligger konstant i 250 kilometer i timmen och polisen gissningsvis ca 235 kilometer i timmen. Polisbilen gick helt enkelt inte snabbare.  

Tack vare att bilarna lyder mig bra och kör åt sidan när jag blinkar med helljuset och att jag håller toppfarten hela tiden så blir det ett litet längre avstånd mot polisbilen hela tiden. Jag kör av lite längre borg och det är en avfart mot Stockholm. Jag tittar bakåt genom backspeglarna och ser att en bil försöker köra efter mig. Eftersom jag kör så snabbt som jag gör så förstår jag att det bara kan vara polisen. Dock utan blåsljusen på.  

Anna ber mig då att sakta in och säger att polisen inte är bakom oss längre eftersom hon inte ser några blåljus. Jag talar om för henne att det är polisen som ligger bakom oss. Efter en stund så sätter dom dock på blåljusen igen. Jag tänker att det gäller att komma bort ifrån polisen innan det kommer förstärkning. Efter att kört en liten stund till så ser jag dom inte i backspegeln längre.

Nu kör jag av vägen och under en liten bro. Då kommer det en lång väg upp för en kulle. Jag blir tvungen att köra med släckta lampor nu för att inte polisen skall se att jag kör över kullen. Jag drar ner fönstret och kör nu i bara 70 kilometer i timmen. Jag undviker att bromsa pga bromsljusen skulle synas alldeles för mycket.  Jag tittar ut mot mitträcket för att se ungefär var jag har bilen.

Vi får möte av en annan bil men vi fortsätter att köra. När vi kört en bit så tänder jag ljuset igen och kör vidare mot Halmstad för att komma vidare mot Göteborg. När vi är i Halmstad så tänker jag att det kommer att stå en polisbil där men det gör det inte.  Efteråt så har vi inte hört något om att polisen skulle ha jagat bilen. Men skulle polisen ha mitt bilnummer så vet dom ändå att jag skulle neka i ändå. Det är inte min skyldighet att tala om vem som har kört bilen utan det är polisens jobb att ta reda på det. Och vi har inte heller någon angiverilag i Sverige som säger att man måste tala om vem som har gjort vad. 

Kommentarer

12.08.2020 18:04

martin

+320kmt No Limit. MB E55AMG V8 SuperchargedW211 588HK 877Nm. I am pretty new here my Swedish writing is not good enough I hope English is ok - They never follow me been playing with them so many times

09.08.2020 22:44

A

Låter lite smått weird ändå tycker jag, har en Porsche och har legat i 290 någon gång men tror ändå att polisen hade haffat en.....så en porsche på någon video....där han åkte dit...han var uppe i 252

10.02.2020 02:56

Speeder84XL

Haha - grymt nice!
Jag höll också på torska för 160 på 80-väg, nyligen. Men ingen snabb bil, så jag fick stanna. Men jag fick tillbaka kortet sen
- förmodligen för att dom inte hade någon mätning.