Dejtresa till Kiev

Jag har dejtat mycket tjejer i Ryssland och i Ukraina. varigt i Ryssland 2 gånger, och i Ukraina minst 8 gånger, sedan har jag även varigt i Luxenburg, Prag och säkert även något annat land också.

Jag har även varigt i Kiruna och Luleå, När jag första gången var i Ukraina så träffade jag en tjej som var några år yngre än mig, hon kan ha varigt ca 10 år yngre. vi hade pratat mycket på en dejtingsite och även på skype, hon pratade dock inte engelska utan det var ukrainska eller ryska som är mycket snarlikt som gäller, jag lär mig ryska nu men det går segt men det är både roligt och svårt samtidigt, jag lär mig genom Youtube och det som är bra med Youtube är att det blir bra uttal.

Det har jag fått mycket beröm för, och det är viktigt. Men när jag dejtade tjejen så bokade jag in en resa till Kiev som ju är Ukrainas huvudstad, vi möttes upp på en av Kievs två flygplatser, Borispol som är den flygplatsen som har hand om utlandsflygningar.

vi skulle träffas på flygplatsen men det visade sig att hon var på en annan flygplats som var för interna flygningar. Jag frågade dok en kille som pratade engelska om han kunde hjälpa mig med ett samtal, jag ringde upp tjejen och gav honom telefonluren och han sade att hon skulle komma till hotellet så skulle vi träffas där. För det var minst 2 mil till hennes flygplast från min.

Jag tog en taxi till hotellet. När man är i Kiev flygplats så är det många som står och raggar taxikunder för att du skall åka med deras bil, dom står alldeles utanför efter tullen där alla anhöriga väntar på sin släkt och vänner. Det är bara det att åker man taxi med dom så säger dom att det kostar ca 50-60 euro, vilket visserligen är ett ganska okey pris för oss svenskar, men eftersom Ukraina är ett fattigt land så tar man en taxi med ett taxibolag så kostar det oftast under 200 kronor att åka ca 3-4 mil. Och det är sträckan in till ett hotell i centrala Kiev.

Att en bil har en skylt på taket där det står taxi, utan övriga taximärken, då är dom alltid dyrare än en vanlig taxi. En taxi som kör på fast pris eller på taxameter är alltid billigare än dom som bara har en taxiskylt på taket. och beställer man taxi från hotellet så får man oftast ett väldigt bra pris, max 200 kronor från hotellet till Borispol flygplats.

Jag träffade tjejen och hon hade hyrt en lägenhet till oss under 2-3 dagar, detta eftersom det är billigare än ett hotell som också faktiskt är ganska billigt i Kiev. Det finns lyxhotell för 1000 svenska kronor per dag och det finns 3 stjärniga för halva priset i dubbelrum med frukost i centrum.

Jag bukar själv alltid bo på Denipro hotell eller Hotell Ukraine som är lite billigare och som ligger mitt i centrum.  När vi hade varigt i Kiev med tjejen i 3 dagar så åkte vi hem till hennes stad som låg ca 60-70 mil från Kiev. det kostade då inte mer än 60 kronor per person att åka med minibuss den sträckan.

Hon bodde i Sumy en ganska liten stad, skulle gissa på ca 20-30 tusen invånare. När vi väl var där så hälsade vi på hos henne och träffade hennes mamma och dotter och dotterns pojkvän, hennes dotter var 18 år gammal. Vi tog in på ett hotell i staden och det var tre stjärnigt. Det kostade ca 300 kronor per dygn för två personer. När vi sedan var hemma hos henne så tittade hon på internet och då hittade hon ett hotell för halva det priset. Så vi bytte hotell, och jag gav henne mellanskillnaden tillbaks. Till skillnad från andra tjejer så visade denna tjejen en bra sida, att hon brydde sig om min ekonomi.

Hon bad mig heller aldrig att köpa något åt vare sig henne eller hennes familj eller mamma. och det tycker jag tyder på att det är en bra tjej. Vi stannade i Sumy ca 4 dagar sedan åkte vi båda till Kiev och tog in på hotell där. Resan mellan Kiev och Sumy tar ca 7 timmar och bussarna är ganska skramliga och det är mycket håligheter på vägarna när man kommer utanför Kiev.

Ibland så är det så mycket hål i vägen att chaufförerna får köra på andra sidan gatan. Men det är riktigt billigt och det är väldigt vanlig med minibussar i dessa länder. När man kör på vägen så kan man hoppa av nästan var man vill genom att säga till chauffören, och vill man åka med en buss så står man bara utanför och vinkar till så stannar bussen. När passagerarna går på så går dom oftast bara in och sätter sig ifall man inte har jämna pengar.

Sedan så tar personen fram pengar och knackar på ryggen eller sidan på personen framför och ger pengar till dom som då skickar vidare till chauffören. Växel kommer sedan tillbaks på samma sätt. Det fungerar otroligt bra och aldrig någon som stjäl från någon. En bussresa inom Sumy kostade oftast bara 2,50 svenska kronor. numera är det höjt till 3,50 kronor. Vi stannade i Kiev 3 dagar till och sedan följde hon mig till flygplatsen.

Och när jag sedan var hemma så pratade vi via skype. Hon ville ha fortsatt kontakt och jag tyckte bra om henne då. jag tyckte att hon var ganska söt och snäll och omtänksam, på skype så frågade jag henne om hur hon såg på det här med bröstoperation då hon hade ungefär b kupa.

Hon sade till sitt barn vad jag hade frågat och hennes dotter gick fram till datorn och skrev på engelska "vad är det för fel på mina bröst?". Jag frågade tjejen jag dejtade om det var hennes dotter som frågade eller om det var hon själv. hon frågade mig då "vad skrev hon". jag svarade att eftersom hon talar om allt jag skriver till hennes dotter så var jag inte intresserad. Nu skall man också veta att hennes dotter hade otroligt stora bröst så det var lite komiskt..