Scam på internett!

Det finns så mycket SCAM på internet att det inte är klokt. Och många går på det. Jag öppnar tex aldrig länkar i min mail ifall jag inte vet vem det är från.

Och att tro att man tex skall få en massa pengar för att man hjälper någon okänd med ett kontonummer. Att någon verkligen är så dum att dom går på det. Det börjar oftast ungefär så här: Hej min pappa eller någon annan för dig okänd person har dött och han har en massa pengar på sitt bankkonto.

Personer behöver någon som har ett konto så att pengarna kan föras över dit och för besväret får du tex hälften av flera miljoner, det rör sig oftast om endast 200 miljoner dollar.Eller några andra otroliga summor.  

Och kontakten går oftast över ett vanligt mailkonto. Skulle någon vara så dum att man tror på detta så kommer nästa besked att vara att personen behöver några tusentals kronor för att ge till advokaten tex för att få igenom papprena.

Och skulle någon nu vara så jäkla dum att man tror på detta så kommer nästa hinder, det kan vara någon annan i banken eller en anhörig eller vad som helst som behöver lite pengar innan allt går igenom. Och det är pengar som skall komma ifrån dig.

En annan scam är att du är inne på en dejtingsida. Det skriver en tjej till dig som ser otroligt bra ut, och som dessutom är mycket yngre än dig, och som oftast inte bor i samma stad som dig, att hon för det första skulle behöva söka kontakt med en mycket äldre man i en annan stad är ett varningstecken.

En tjej som ser bra ut på en dejtingsite behöver inte och har nästan inte tid att skriva till andra killar eftersom dom är så upptagna med alla breven som dom får från killar. Men ber någon om din mailadress eller att du skall skicka bilder till deras mail då är det oftast scam i 99 procent av fallen.

Dom vill ha din mailadress för att skicka länkar till dig som du skall öppna ihop om att det är bilder på tjejen. Trycker du på länken så är det till 99 procent en länk till virus. Och ber tjejen dig att gå till en annan dejtingsite? Sök då på Google på dejtingsitens namn så kommer det oftast upp varningar.

Jag brukar själv skriva till tjejerna att vi kan skriva här på sajten. Det är ju det sajten är till för, jag brukar också skriva att jag inte behöver fler bilder.  När jag dejtar utomlands så finns det en seriös sida men också mycket oseriösa sidor. Dom oseriösa sidorna brukar oftast ta betalt per brev.

Jag kallade mig själv för scam en gång och hade ingen bild och fick massor av svar, det finns väl ingen normal tjej som skriver till någon som heter scam och som inte har bild. Jag brukar alltid fråga dom om dom har skype, skyller dom på att dom inte ha kamera så är det oftast i 80 procent av fallen scamgirls.

Även scamgirls har ibland kamera.  Men det finns ett bra sätt att upptäcka dom.  Man lägger in dom på sin skype. Om dom oftast har problem med att koppla upp till dig och eller behöver koppla om så är det varningstecken.

Varför det blir fel för dom är att dom oftast visar upp en videofilm på en snygg tjej som man inte ser fingrarna på, utan dom filmar så att det ser ut som att hon skriver på tangentbordet framför datorn, men filmandet gör att du inte ser vare sig fingrarna eller tangentbordet.  Jag brukar vänta en stund in i samtalet, oftast är det dålig kvalitet på filmen när det skall gå vidare genom Skype.

Bara det är ett varningstecken. Och skulle personen vinka till mig i början så vinkar jag inte tillbaks. Utan jag väntar en stund och ber då personen att vinka. Gör dom inte det eller ifrågasätter detta så är det självklart en video. Ibland så vet jag redan från början att det är scamgirls som vill prata med mig, då brukar jag prata på skype bara för att se hur dom är där.

Men skriver en tjej att hon blir kär i en kille väldigt snabbt så är det ett varningstecken. Scamgirls skriver också redan puss eller ”Honey” väldigt oftast och oftast i första eller andra kontakten. Eller så frågar dom dig vad du söker för något, och vad du är ute efter, och konstigt nog så söker denna personen precis detsamma. Dessa personer går oftast på mot dom med högre inkomster dvs egenföretagarna. Så därför så har jag väldigt mycket erfarenhet av dom.

Jag h ade kontakt med en utländsk tjej som sade att hon inte hade mat och behövde 100 dollar. Hon bodde i Ukraina, hon fick förstås inte några pengar, efter det så ville hon inte prata med mig, hon var förstås en riktig tjej vi hade pratat på skype, men när dom ber om pengar så säger jag nej.  

Jag tror knappast att dom sitter på internet och inte har pengar till mat. En annan tjej från Uzbekistan som också var en riktigt tjej sade att hennes internet kommer att sluta fungera för att hon inte hade råd att betala.

Hon sade förstås det för att hon ville att jag skulle skicka pengar till henne. Jag svarade att: Eftersom du inte kommer att ha internet om ett tag så är det ingen ide att vi fortätter att skriva till varandra eftersom vi ändå inte kan hålla kontakten.

Ett gott råd, skicka aldrig, aldrig, aldrig pengar till någon som du inte känner till 100 procent.