Flyttfirma!

Det har varigt mycket skriverier i tidningen och på nyheterna om en flyttfirma som heter Göteborgs flyttbyrå. Dom har varigt helt katastrofala.  Hotat kunder, tagit egendom, och höjt priser utan anledning, kommer ibland inte trots att kund har bokat dom, lagt på moms till privatpersoner, ”vilket är förbjudet” För att moms ingår alltid för privatpersoner i priset. Ett dåligt rykte går aldrig att bygga upp igen.

Det sägs att all reklam är bra reklam,, tror inte att det gäller i detta fallet.  Driver själv flyttfirma och jag tycker att det är viktigt att man gör kunden nöjd. Och det blir dom i över 99 procent av fallen. Sedan finns det nästan alltid en och annan kund som inte är riktigt normal.

Jag har jobbat med flytt i över 12 år. Och det finns en flytthemsida som jag tycker är väldigt bra. www.flyttfirmorgoteborg.se om man bor i Göteborg och dess närhet. Och www.flyttfirmorstockholm.se om man bor i Stockholm och dess närhet. Jag kommer nu under en vecka att skriva lite saker som har med flytt att göra. Roliga saker man har varigt med om och ge dig en liten inblick i hur det går till och fungerar.

Normalt så tar dom seriösa firmorna priser från 840 kronor per timma inkl moms och försäkring. Man tar alltid 30 minuter för att man kör till kund och 30 minuter för att man kör tillbaks till kontoret. Det finns en och annan kund som tycker att det är dyrt. Tänker man vad två personal kostar och en lastbil och annonser så är det inte så dyrt.

Tycker du att 840 kr är dyrt skall du veta att det firmor som nästan tar det dubbla.
Och som tur är så flyttar man inte så ofta heller. Det var en kund som ringde och frågade vad det skulle kosta att flytta en säng från en adress till en annan inom Göteborg. Jag svarade 1200 kr. Då säger killen att så mycket kostar ju inte ens sängen. Jag svarade ”köp en dyrare säng nästa gång då”. Tänk att två killar skall ut och bära ner och bära upp, åka från kontoret och tillbaks.

Sedan finns det som tror att man skall få ett fast pris och att det då skulle vara billigare än tex timpris. Men så är det inte. Kan bli billigare ibland men oftast inte. Ett fast pris får kunder för att dom skall veta att det inte kostar mer än det fasta priset. Sedan kan dom även få ett sk takpris. Man utgår från timpris och betalar därefter. Men aldrig högre pris än takpriset.

Det finns många kunder som ringer runt och frågar hur lång tid en flytt av tex 2 rum och kök tar. Dom vill helst att man skall säga 2 timmar. Men det tar tyvärr ca 4 timmar och sedan fram och tillbakakörning. Dvs slutnotan hamnar på 4200 kr ca om man packar ner sitt bohag  i lådor själv.

Vissa kunder tror jag ringer runt tills någon oseriös säger att det tar 2 eller 2,5 timmar att flytta en 2 rum och kök. Sedan när firman kommer så tar det mycket längre tid än så. Det viktiga är inte priset per timma hos en firma även om det förstås är viktigt. Det viktig är att hitta en firma med bra personal. Därför är alltid rekommendationer bra.