Pianon och flyglar!

Många tror att det är väldigt tungt att jobba med flytt. Klart att det kan vara lite kämpigt ibland. Men oftast så är det helt okey! Jag tror också att man håller sig frisk när man jobbar med flytt. Dvs att man får använda lite muskler emellanåt tror jag bara är nyttigt.

Det tyngsta inom flytt är förstås att bära pianon. Pianon kan väga allt från ca 100 kilo till ca 300 kilo. Vi bär alltid pianon på två man. Vissa firmor bär pianona på 4 man. Och ofta när vi kommer två killar så frågar kunderna om vi bara är två stuckna som skall bära pianot.

Vi talar då om att vi är en riktig flyttfirma. Det är förstås inte alla som klarar av att bära pianon även om vi har många bra killar på vår firma.

Bär vi pianon så har vi alltid bärsele med oss. Det är en sele som man lägger runt överkroppen och som gör att man orkar bära mycket tyngre än om man bara bär med händerna. Att flytta ett piano kan kosta mellan 1500 kronor och upp till ca 3000 kronor om det skall fraktas en bit inom Göteborg

Priset bestäms av pianots vikt och höjd. Och antalet trappor.
Flyglar är extra besvärliga, för då måste man ha en flygelbår som man lägger flygeln på. Flygelbår är som en bår som man spänner fast flygeln på. Det gör man genom att montera ner benen på flygeln. Sedan ställer man flygeln på högkant och bär iväg med den.

Ett piano är lika tungs på båda sidor av pianot. Medan en flygel är extra tung på den ena sidan där klaviaturen sitter. Det tar också en stund att montera ner en flygel och sedan att montera upp den igen.

Något som är kul med flytt är att man blir erbjuden många saker. Det sista jag fick var en fullt fungerande tvättmaskin med inbyggd torktumlare som jag nu har i min lägenhet.
Man får även mycket möbler, lampor, tavlor, datorer och liknande.