En tjej som jobbar med flytt!

Det har varigt väldigt mycket skriverier om en viss flyttfirma här i Göteborg. En flyttfirma som inte sköter sig. Själv så förstår jag inte hur en företagare tänker som gör som dom gör. Dom höjer priserna, lägger på moms och tom stjäl kunden egendom. Själv så har jag hållit på med flytt i över 12 år, varav 10 år med egen firma. Man vill ju göra kunderna nöjda så att man får rekommendationer. Sedan finns det nästan alltid någon kund som aldrig blir nöjd hur man än gör. Men det händer typ bara max en gång per år.

Många tror att det är väldigt tungt med flytt. Klart att det kan vara tungt. Men inte alltid. Inte om man är normalstark. Man har ju upptäckt att det finns killar som knappt orka lyfta tunga saker. Vi har tom haft tjejer som jobbar hos oss. Och det uppskattar kunderna. Även om dom kan vara skeptiska i början. Men är man tre man och bil så är det lite lättare att ha med en tjej som bär dom mindre sakerna. Även om tjejen är ganska stark så tycker jag ändå att man skall hjälpa henne genom att låta henne bära det som är mindre tungt.

Jag måste säga att det inte är ofta man hör om stölder på flyttfirmor utan alla som jobbar har verkligen en heder om att göra bra jobb och tänker på firmans rykte. Sedan finns det vissa firmor som har sämre rykte pga att deras chefer inte är den bästa. Det finns tex en firma som ligger långt utanför Göteborg där chefen tidigare inte var så bra. Det slutade med att killarna stal saker för att sälja eftersom dom inte fick lön av sin chef. Ett sådant rykte är inte lätt att tvätta bort. Sedan finns det en firma i Göteborg dom tidigare inte gav rätt lön till killarna.

När en kille tex sade att han hade jobbat i 40 timmar så fick han några timmar mindre betalning. Hela Göteborg pratar om den flyttfirman och den har dock skött sig bättre dom sista åren. Men just nu så är det nästan bara araber som jobbar på det företaget. Själv så tycker jag att man skall behandla alla lika. Spelar ingen roll om det är min storebror som jobbar eller någon annan. Alla skall sköta sig och göra sitt. Och dom som ställer upp för mig dom får även vara med och bära pianon som ger lite mer betalt.

Jag tycker att vi har väldigt många killar på vår firma som klarar av att bära pianon och det är bra. När man jobbar med flytt så får man mycket saker också. Det är allt från datorer, möbler, tavlor, och i stort sett allt som kan finnas i ett hem. Jag sålde tom en tavla för över 5 000 kr på auktionskammaren. Det var en kund som hade lagrat en massa saker hos oss och som inte betalade hyran. Då går man igenom sakerna för att sortera allt innan det slängs. Det som är av värde sparar man, säljer, eller skänker bort det. Jag gillar att skänka bort saker, tycker att det är synd att slänga saker.