Vissa tänker inte!

Ibland så hjälper jag personer att köra möbler för en billig penning bara för att hjälpa personer och för att ha något att göra.  Jag tar då oftast bara 200 kr för att hjälpa till att transportera något där personen har behov av bärhjälp och där en lastbil behövs.

 Jag hjälpte en tjej vid två olika tillfällen. Det var en utländsk tjej och vi träffades även privat. Men jag vet inte hur hon tänkte för ganska ofta så nämnde hon att jag stressade henne. Och hon förklarade det genom att upprepa samma ord, ”Å vad du stressar mig”.

Jag vill ju gärna jobba effektivt och gillar inte när saker går långsamt, eller när det blir en massa dötid. En gång var vi på Backaplan inne i affären och vi var på väg att handla och butiken skulle snart stänga. Vi viste att affären skulle stänga om typ 5-10 minuter. I varje fall så viste jag det får jag väl poängtera. Dom hade ropat i högtalaren att det var på väg att stänga och att kunderna skulle bege sig mot kassorna.

När vi gick mot kassorna så skulle hon stanna och titta på sin mobiltelefon för att kolla sin Facebook. Jag sade till henne att vi får skynda oss. Då nämner hon dom magiska orden, ”Å vad du stressar mig”. Och jag har aldrig hör detta från någon i hela mitt liv, att jag stressar någon alltså. Så jag undrar om hon inte stressar upp sig själv.

Och framför allt så undrar jag om man stressar upp sig själv genom att inte tänka. Varför skall man kolla igenom sin Facebook när man vet att det snart stänger. Stanna mitt inne i en butik för att kolla sin mobil. Kan man inte tänka så att snart står Patric i kassar och då har jag tid att titta utan att det påverkar tiden.

Eller att snart är vi ute ur butiken och sitter i Patrics bil, eftersom Patric kör så har jag gott om tid att i lugn och ro titta igenom min mobil. Och är man inte så stresstålig så är det ju extra viktigt att använda sin hjärna för att planera in sin tid och dag. Att kolla igenom sin Facebook är inte det viktigaste som finns.

Det är som att vissa tycks tro att man skall svara dom direkt när dom skriver på Viber, Whatsupp, Kik, eller sms. Jag kollar igenom min telefon när jag har tid och lust. Ibland går det fort, ibland tar det tid. Får någon ett kort svar så kör jag förmodligen bil. Men kom inte och tro att om någon skickar ett sms, att det skulle vara så viktigt att du skall få svar direkt.

Man skriver väl knappast saker som är bråttom i ett sms, det står tex aldrig i ett sms, ”Hej! Det brinner i ditt hus” eller, ”ursäkta men ditt barn har blivit överkört” eller ”Hej! Grattis ditt hjärta har kommit, och det är precis din blodgrupp, men du måste svara inom 5 minuter”.

Efter att jag hade släppt av henne så ville jag inte ha med henne att göra mer. Jag gillar inte att vara med personer som ger så dåliga signaler. Det skulle vara som att vara ihop med någon som tex svär hela tiden. Man kan ju bli likadan själv till slut.