Polisen kom!

Vi har väldigt bra kollektivtrafik i Göteborg tycker jag. Det är billigt att åka även om vissa inte tycker det. Och det är väl dom som inte har ägt en bil som säkert tycker att det är dyrt förmodar jag. Både bussar och spårvagnar i Göteborg fungerar väldigt bra.

Jag åkte i varje fall buss på väg mot Östra sjukhuset där en kompis bor. Jag kliver på vid centralstationen. Jag hade åkt spårvagn från Wieselgrensplatsen där jag bor. När bussen har kört en stund så stannar chauffören bussen och talar om för oss passagerare att det är två killar på bussen som tidigare har mobbat och trakasserat chauffören.

Han pekar tom på killarna och det är ganska nära där jag sitter. Chauffören säger att han inte tänkte åka vidare fören dom två killarna har gått av från vagnen.  Han säger att han inväntar polisen. Jag förmodar att detta skulle ta en stund även om på polisen är ganska snabb när det gäller att hjälpa Göteborgs spårvägar.

Jag går fram till chauffören och frågar om han inte kan öppna dörrarna så kan jag kasta ut dom om dom inte skulle gå ut frivilligt. Han säger då att han inväntar polisen.  Ungarna kan ha varigt en 16-18 år gamla. Jag säger åt dom att dom är jävla svin som håller på att trakassera busschauffören. Och sägen även åt dom att dom borde gå ut för dom blir ändå utslängda när polisen kommer.

Dom säger att dom är oskyldiga. Jag säger att det är dom inte alls, det finns ingen busschaufför som anklagar ett par tonårspojkar för skoj skull. Och säger också att det är chauffören som bestämmer på sin buss. Det roliga är att dom har tidigare retat chauffören och mobbat honom och varigt tuffa.

Men när jag säger till som så är dom inte det minsta tuffa. Jag säger till chauffören medan jag pratar med pojkarna att han kan öppna dörren så slänger jag ut dom. Pojkarna hör vad jag säger men säger ingenting tillbaks. Dom är inte lika tuffa längre. Chauffören väntar in polisen och dom går ur bussen.

Det är lite gran som ett par killar som var utomlands och turistade i en liten stad, när dom var på restaurang och åt så sprang dom alltid iväg innan dom skulle betala. Till slut när dom hade sprungit ifrån notan vid ett par ställen så kom dom inte ihåg var dom har ätit så dom vågade inte gå in på någon restaurang. Ibland är det bra att inte kasta sten i sitt egna glashus.