Trafikvett!

Nu skall jag först säga att jag är Göteborgare för dom som inte viste det. Och att jag även bor i Göteborg. Jaghar bott i Stockholm under lite över ett år vid ett tillfälle och även bott där innan i några månader.

Det är lite skillnad i både trafiken och i tunnelbanorna när man åker i Stockholm. När det gäller tunnelbanorna och rulltrapporna så skall man när man åker i Stockholms rulltrappor alltid stå på höger sida ifall man inte går upp samtidigt som man åker i rulltrappan.

Vänster sida är för dom som har mer brotom, och det är många. Alla är lite extra stressiga i Stockholm gemfört med Göteborg. Likadant när det gäller trafiken. Tempot är alltid lite högre i Stockholm än tex Göteborg. 

Vi Göteborgare är också mer snälla på det sättet att frågar någon nått om tex Göteborg eller om hur mycket klockan är så svarar vi på den frågan. Det gör inte alltid Stockholmare. 

Jag tittar mycket på video från Ryssland och Ukraina genom youtube och ryssarna kör verkligen som dårar, rena  bowlingskloten ibland. ibland så finns det inga vägmarkeringar på vägarna så trafiken går lite hur som helst.

Och kör man bil och märker att det är stopp l ite längre fram så har dom väldigt svårt att bromsa in. Inte alla bilar, men många. Många svänger ochså åt det ena eller andra hållet om det blir stopp i trafiken. Och hoppas på att det går bra. Ibland så gör det tyvärr inte det.

När ryssarna kör mot övergångställen så är det preicis som att det inte fanns något övergångställe. Vet inte hur ofta jag har sett dom köra på personer vid övergångställen. 

Dom har inte heller stor respekt för rött ljus, det är mycket vanligt att man ser bilar köra mot rött sljus. även polisen trots att dom inte är under utryckning. Och både poliser och ambulanser gillar att ha på blåljusen på taket trots att det inte är under utryckning. Dom kan stå i en bilkö med utryckningslamporna på.

I Sverige så har många bilar, "mest BMW" väldigt svårt att använda blinkers. Jag ser det varje dag. Skiftar man körfält så blinka. det är väl inte så svårt. Och när du kör i rondell så behöver man inte  blinka vänster medan man kör i rondellen. men man måste enligt lag blinka ut eftersom man byter körfält. 

När man bogserar en annan bil så skall inte bilen som bogserar använda varningsblinkers. Detta pga att han behöver andvända blinkersen till att visa andra bilister vart han skall köra. Däremot bilen som man bogsrar skall använda varningsblinkers. Och får du problem med bilen ute på vägen. Sätt ut en varningstringel. På långt avstånd om det är på motorväg.

Jag t ycker att det finns inget vidrigare än en billist som inte klarar av att hålla hastigheten. Jag menar inte fortkörarna utan dom som inte klarar av att få upp sin bil i tex 70 kilomter i timmen när skyltarna visar det. Det är en trafikfara att ligga mycket under hastighetsbegränsningen. 

Många har problem med trafikanters som liger för nära bakom dom. Jag har inte det problemet. Jag har bara problem med folk som ligger fär nära framför min bil.