Polisen rycker ut med 2 bilar!

Jag hade varigt ute och kört i Göteborg och tänkte att istället för att köra den stora leden hem så kör jag genom centrum. Jag kom från Partille och körde in mot centrum och passerade Odinsgatan. Kör vidare mot centrum och kör upp över bron som går från centrum mot Hisingen.

När jag har kört en bit på bron och var nästan halvvägs upp så såg jag i backspegeln att det var en bil bakom mig. Jag upptäckte att när bilen bakom mig körde så blinkade framlamporna till i min backspegel. Jag tänkte att han måste köra med punktering eftersom det blinkar till i min backspegel.

Jag körde över bron men saktade ner min hastighet lite så att bilen bakom skulle komma ikapp. Jag tittade ofta i backspegeln så att jag inte körde alltför sakta när bilen bakom mig ser när jag kör. Såg jag inte bilen bakom och det var grönt ljus så körde jag inte eftersom bilen bakom mig ändå inte såg mig. Bilen kom närmare och närmare.

Och bilen blinkade med lamporna så jag blev mer och mer övertygad om att dom måste köra med punktering. Till slut när jag var framme vid Vågmästareplatsen så kom bilen upp bredvid mig. Då såg jag att det var ett par killar mellan 25 och 30 ungefär som körde. Dom hade punktering på minst 2 däck. Fram och bakhjulet. En kille hängde ut lite vid fönstret i baksätet och skrek något rakt ut i luften.

Jag ringde polisen eftersom bilen var ganska ny. Det var ingen skrothög precis så jag förstod att dom måste vara alkoholpåverkade eller påtända av narkotika. Polisen svarar ganska snabbt och säger direkt att dom skickar ut en polisbil. Dom svänger vänster vid vågmästerplatsen och kör under bron där spårvagnen kör.

Dom fortsätter bort mot moskén och jag guidar telefonisten som har kontakt med polisbilen. Jag försöker att inte ligga för nära eftersom jag inte vill att dom skall förstå att jag ringer polisen. Dom kör ända bort till Moskén och där kommer en liten rondell.

Telefonisten säger att polisen är på väg och jag talar om hur bilen åker och åt vilket håll. Vid rondellen tror jag att killarna förstår att jag kör efter dom för dom kör runt ett helt varv i rondellen. Det gör dom nog för att se ifall jag kör efter dom. Jag backar istället för att inte visa mitt bilnummer.

Då kommer det en polisbil med blåljus och kör fram till bilen eftersom jag har sagt vilken färg bilen hade. Polisen kommer och kör fronten mot deras front. Och direkt samtidigt så kommer det ytterligare en polisbil. Jag läser sedan i den tidningen som delas ut över hela Hisingen att dom var narkotikapåverkade.

Jag tycker att jag har gjort en insats för samhället och tycker att dom inte har på vägen att göra. Nu var det visserligen kväll och inte så många som kanske kan bli påkörda. Men man kan ju tänka sig hur dom kör om dom har minst 2 punkterade däck. Vilket omdöme dom måste ha, eller inte ha.

 Jag tycker att det är våran rättighet att ringa när vi ser rattfyllon, nästa gång kanske det är våra barn som blir över körda. Och det är så tragiskt när oskyldiga människor blir drabbade.  Det sägs att det finns lika många påverkade alkoliset på vägarna som det finns taxibilar. Så tänk på det nästa gång du ser en taxi.