SCAM!

Bild från bluffmail 1.

När det gäller internet så skall man verkligen se upp. Gäller förstås i verkligheten också. Men fram för allt på internet. 

Jag är otroligt vaken av mig när det gäller att inte bli lurad. Jag hade pratat med en tjej på Skype som bor i Ryssland och i veckan så fick jag detta meddelande av henne.

"Patrick... Förlåt... Jag har ingen annanstans att vända. ingen kan hjälp. min bank kan plocka upp min lägenhet för en skuld, jag har 2 dagar till hans lön. hjälp mig snälla kan du ge mig på lån i 2 månader? detta är 500 dollar.
Jag vädjade till alla som vet ingenting visar sig
Jag är ledsen, jag är desperat"

Jag förstod ju direkt att detta var en bluff, att hon bara ville försöka blåsa mig på pengar. Jag skrev därför detta svaret för att det är ju en fördel om man har ett svar som är lite uttänkt. Jag skrev därför" Jag känner dig inte, för vi pratar inte med varandra,
Hon svarade då "OK förstår jag"

Då skall man veta att En lön är nästan 500 dollar. Om det nu skulle vara sant att hon inte klarar av att betala hyran och behöver låna 500 dollar under 2 månader? hur skall en person som har en skuld som är lika stor som hela hennes månadslön klara av att betala tillbaks det? Det går förstås inte. Det som att någon i Sverige skulle låna 16000 kr av någon, och säga att dom får tillbaks det om 2 månader. 

Likadant när jag ser alla som skriver till min mail. i min skräppost så får jag nästan dagligen 15-30 mail som är skräp. jag tittar på avsändarna och man kan alltid öppna ett mail man har fått, men aldrig klicka på en länk som finns där. Jag skall visa hur dom ser ut. 

Bluffmail 1.

 En pingla som söker efter något men svårt att sätta fingret på vad, du får gärna berätta lite om vem du är eftersom det är så svårt att riktigt veta från en kort profiltext etc. Jag gillar musik, foton och leka med nyaste tekniken, skulle behöva mer äventyr och romans i mitt liv, ger gärna mogna och erfarna herrar en chans , tror ni passar mig bättre. Onödigt att prata sönder oss här eftersom den mesta kommunikation är egentligen kroppspråk, så bäst att boka en dejt snabbt tycker du inte? Tonya

Skulle någon vara så dum att dom skickar ett mail med en halvnaken tjej så är det verkligen oseriöst. Och sedan så lär dom inte kunna stava. Dom har säkert översatt med ett program och det var inte så lyckat. Då förstår man att om det skulle vara sanning så skulle det vara en tjej från utlandet. Det står inte ens vilket land hon är ifrån. Skulle någon vara så dum att dom svarar eller trycker på länken så är dom riktigt jäkla dumma. 

Jag trycker inte ens på länkar från sådana jag känner. 

Bluffmail 2.

We are glad to inform you that the Lady Marina Marina ID: 14089329 Age:32 
sends you a virtual kiss! A virtual kiss means that the member is interested in
contacting you. Your login and password:
login:pansarmannen@hotmail.com password:8cb187 Please use the following
link to login: http://bellalady1215.com3.ua/login.php?d=dT0xNzY3NjM1OCZwPTVkMDc1ZjAzNjdmYjdmYWMyNWZkNjM1NGJiNjEzNzM4JnM9c3BhbXZwc192NzUtNQ==
Thank you for using our services!

Här har jag ändrat lite på länken för att inte ge någon annan virus.
Och även ändrat lösenord. Men bluff är det lång väg.
Nu hamnar detta i min skräppost så man ser inte hur tjejen ser ut. Jag bryr mig inte heller.

Fattar att det är scam och att dom antingen vill ha in mig som medlem på någon sida.
Eller ge mig virus genom länken. Eller lura mig på pengar för att svara till tjejen.
Bara en riktig idiot går på detta.

Bluffmail 3,

Käre Patrik Andersson,

Som tack för ditt deltagande i tidigare undersökningar / tävlingar på nätet får du nu detta specialerbjudande under en tidsbegränsad tid. Hämta din Sony Xperia Z3+ för endast 19kr!

För frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss på support@lyxdeal.se 

Hälsningar,

Anders, LyxDeal.se

Tror inte att det finns någon som tror att man ens får en mobiltelefon för 19 kr. Dom tar anagligen dina uppgifter för att senare ta ut mer pengar, eller så ingår du ett avtal som du inte vet om. Och då kostar det en summa i några månader, ett avtal somär svårt att gå ur. Eller så får du virus. vilket fall som helst så är det bara ett ord som beskriver detta. SCAM!