Kör som en ryska!

Jag och en kompis stod utanför café Tintin en dag med hans bil. Vi stod stilla och satt i bilen och pratade. Detta är på kvällen och klockan är efter 22,00. Det kommer en vit bil och backar in framför oss.

Det är parkeringsförbud i hela området framför oss. Men bilen backar mot oss. Förstår inte riktigt vad chauffören ville. Hon backar och kommer väldigt nära. Det är gott om plats framför ifall hon vill stanna till.

Men jag vet inte om hon tittar i backspegeln eller om hor dum på riktigt för hon backar på bilen som vi sitter i. Jag har ju sett mycket ryska videofilmer om hur dom kör i Ryssland och detta påminner lite om det. Dvs helt jäkla onödig påbackning.

Tittar man i backspegeln så ser det ju oftast ut som att bilarna är mycket närmare än vad dom är. Men den här idioten fortsatte att backa tills hon stötte emot bilen. Jag gick ur och såg att det förstås kom ut en käring ur bilen och jag frågade henne om hon inte tittade i backspegeln.

Men det sade hon att hon gjorde. Undrar om hon sminkade sig samtligt för hon måste ju ha varigt blind i några sekunder. Jag sade till han som körde bilen som jag satt i så att käringen hörde det, ”Jag sa ju att det var en kärring som körde”.

Hon hoppade sedan in i sin bil och försvann. Och det var när hon började köra därifrån som jag tog ett foto  på hennes bil.

Vill man ta det lugnare i trafiken så skall man absolut titta på videofilmer på youtube om rysk bilkörning. Dom kör ju som bowlingklot. Rakt fram och bromsar någon bil då byter dom oftast helt plötsligt riktning. Och då krockar dom ofta.

Man märker att många verkligen köper sina körkort. Dom vet inte att när dom vanliga röda baklamporna lyser extra starkt att det är bromsljus. Och att man då kan bromsa in. Nejdå, fortsätt bara i samma hastighet.

Och övergångställen skall vi inte prata om. Där kör dom förbi bilar som skall släppa förbi gående. Själv så har jag i min mobiltelefon en app som gör att min mobiltelefon blir ett blinkande blåljus.

Använder jag när jag passerar övergångställen i Ryssland. För där är det ofta både tre och fyra filer och inga streck som skiljer körbanorna åt.