Stöld av lyxbilar!

Det stals för i tiden mycket bilar. Det var lätt att själv bilar. Dom stals ibland bara för att busköra. Numera har det dock blivit mycket svårare att stjäla bilar pga startspärr och originallarm. Nya bilar blir helt enkelt säkrare i lås och larm och startspärrar. Allt går förstås att gå förbi men det hindrar många sk småtjuvar.

Något som blir vanligare i stället är att personer stjäl nycklar från bilfirmor. Och sedan stjäl bilen när den har blivit såld. Men även att man stjäl nycklar genom att göra inbrott i bostaden ifall man vill åt en bil. Det tom stjäls nycklar genom brevinkast i vissa länder. Detta är dock inte vanligt i Sverige.

Däremot så kapas många bilar. Dvs man går helt enkelt fram till bilen och hotar med en pistol. Men vissa bilar behöver man inte ha nyckel i rattlåset eller i instrumentbrädan utan bilen startar om man har nyckeln i fickan.

En bil som är väldigt åtråvärd utomlands är AUDI RS6 pga att den är så otroligt snabb, och fyrhjulsdriven. Och väldigt rymlig.

Det var ett par som stal en RS6 och kom iväg med bilen. Dom parkerade i ett garage som är vanligt att dom gör just för att försöka att ev spårsändare i bilen inte skall se var bilen är. Men många spårsändare visar även var den sista signalen fanns och ser man att den slutar vid ett stort garage så kan man vara säker på att bilen står där.

Nu var det så att tjuvarna stängde av bilen och sedan visade det sig att dom inte fick med sig nycklarna till bilen. Dom kunde därför inte starta bilen utan blev tvungna att elda upp den pga att dom inte ville bli tagna pga dna bevis i form av ev tappade hårstrån i första hand. När dom eldade upp bilen i garaget så förstördes även en hel del andra bilar, jag tror att det var över 80 bilar som förstördes ytterligare.

Vad man kan göra om man har en sådan lyxig bil som har nyckel som inte behöver vara just i låset är att man har en nyckel som inte är kodad till just den bilen. Om bilen blir kapad så ger man den nyckeln till tjuvarna. När bilen stängs av så kommer dom ingen stans. Spårsändare på lyxbilar och även det nästan blivit ett måste från försäkringsbolaget.