Smått om flytt

Något som vi flyttkillar hör ofta är att vi behöver inte gå på gym för att träna. Killarna vet inte hur ofta dom har fått höra detta.

Och när vi bär pianon så behöver vi ta det "piano", lungt alltså. När personer ringer och beställer pianoflytt så hör jag ofta att kunderna säger att dom har ett piano, och för att lägga lite extra tryck på att det inte är så tungt som en flygel och besvärligt så säger väldigt många kunder att "det är ingen flygel i varje fall". Det är som att jag skulle sätta in en bilanons på blocket och sedan skriva att "det är ingen buss i varje fall".

Ett piano kan vara i lite olike viktklasser och oftast så är dom tyngre ju högre dom är, och sedan gör även märket sitt när det gäller vikt. Ett kvalitetspiano väger mer än ett sk sämre piano. Men kunderna betalar också beroende på vikten och sedan även antalet trappor. En kund hade sagt till oss att det var ett vanligt piano. När vi kom till kunden så var det ett stort och tungt piano. och detta skulle bäras nerför några trappor.

Kunden hade fått ett pris som om att det var ett normalstort piano vi skulle bära. Vi sade till kunden att det skull bli ett högra pris pga att detta var ett väldigt stort piano. dvs det var över 1,30 högt och inte som ett litet piano på ca 1 meter. Kunden ville inte betala mer och menade på att vi är ju vana vid att bära pianon.

När killen som hade lägenheten förstod att vi tänkte lämna kvar pianot så erbjöd han oss mellanskillnaden pga att han ville bli av med det. 
Det värstta var nog ändå när en kund säger att vi skall flytta ett skåp. Och det visar sig att det är ett kassaskåp. Lite skillnad på ett skåp och ett kassaskåp. Vi höjer förstås priset på plats, speciellt när det är så uppebart att kunden försöker luras.

Likadant så får en flyttkille inte bära något över 80 kilo utan att få extra betalt pga facket. När jag och en kille kom till en flytt så ville kunden att vi skulle bära ut en byra först. Jag ville börja med sängar pga att dom tog mest plasts. Det var bara möbler att flytta för denna kund. När vi kände på sängarna så vägde dom över 80 kilo. Det var pga att dom var motordrivna.

Jag påtalade det för kunden som hade fått fast pris. Han svarade att han hade mailat och fått ett pris, han sade att det var det priset som gällde. Kunden säger samtidigt "passar det inte så kan ni gå". Vi gick direkt när jag hörde dom orden.

Kunden lurar sig själv genom att inte ge ärlig information. Man kan missa det. Men får man då ingen höjning på plats så åtar vi oss inte jobbet. Det skall vara rättvist åt båda hållen. Inte bara åt hena hållet. Alla skall vara nöjda.

Tacka vet jag http://www.1000flyttab.se/ ett bra firma med humana priser, som dessutom ställer upp med kort varsel.