Han, Hon eller Hen

En tjej hade skrivit detta på en blogg och aftonbladet bla hade publicerat det, jag vill bara visa hur man kan vinkla tillbaks det. Så här skrev tjejen. Citat! Berätta inte för mig hur det är att vara kille!

 En vän är på en förfest. Hon dansar, pratar högt, väljer vilken musik som ska spelas, sjunger med och byter låt ofta. "Kan du inte lugna dig lite?", frågar en kille. "Varför det?", frågar hon tillbaka, "varför vill du att jag ska lugna mig lite?"

Han suckar att "åh det är så jäkla jobbigt att vara en kille år 2016". Hon sätter sig ner bredvid honom och säger: "Snälla, berätta för mig, berätta för mig precis hur jobbigt det är att vara kille år 2016."

 Berätta för oss hur jobbigt det är när du går hem ensam i mörkret. Hur du ringer till en vän som kan hålla dig sällskap i andra änden ifall något skulle hända dig. Hur rädd du är för tjejen som står lite längre bort, fastän hon inte ens verkar se dig.

Berätta om hur jobbigt det är när en tjej sätter sig bredvid dig på tunnelbanan fastän det finns hur många andra lediga platser som helst. Hur hon stirrar på dig och hur du tänker att "fan, de här byxorna är nog lite för korta ändå". Hur du håller hårt om dina nycklar i fickan för att ha något att kunna skydda dig med i fall att.

 Snälla, berätta för oss hur jobbigt det är när alla tjejer på ditt jobb tjänar mer pengar än du, även fast ni har samma arbetsuppgifter och samma kunskaper. Hur jobbigt det är när du förklarar att du vill bli journalist och hon skrattar dig i ansiktet och säger "vad gulligt". Hur jobbigt det är när tjejer skämtar om att du inte borde studera för att du ändå bara ska stå i köket eller föda barn.

 Berätta för oss hur jobbigt det är när hon tafsar på dig offentligt, skrattar och säger "chilla, jag skämtade bara".

Hur jobbigt det är när du är arg och hon ber dig att sluta ha mens. Hur jobbigt det är när du inte vill ha sex med henne men hon lyssnar inte och har sex med dig ändå. Hur jobbigt det är när du säger "nej", men det tolkas som ett "ja", eller som ett "kanske", eller som vad som helst som inte är ett nej.

  Hur jobbigt det är när media uppmanar alla killar att stanna inne på grund av sex stycken våldsbrott mot män den senaste tiden. Berätta för oss hur jobbigt det var när hon kallade dig för hora och slampa för att du hånglade med två tjejer på en kväll. Hur jobbigt det var när hon tog på dina tuttar och skrattade och frågade vart i helvete de var någonstans.

 

Och berätta om hur jobbigt det var den gången en tjej höll fast dig i en park där ingen annan människa befann sig. Hur hon tog på dig och hur du försökte dra dig loss utan framgång.

 Hur du tänkte att "nu våldtar hon mig och ingen kommer att höra mig om jag skriker".

Nej, snälla, berätta för oss hur jobbigt det är att vara kille på en förfest år 2016 där tjejer tar mer plats än du. Så ska jag berätta för dig hur det är att vara tjej år 2016 där killar tar all plats på alla platser förutom på en förfest. Slutcitat”

 Jag tycker då att man kan vända det på följande sätt! Berätta inte för mig hur det är att vara tjej! Berätta hur det känns för en kille att få ledigt efter dom fött barn. En kille kan alltid skylla på att han har PMS när han har en dålig dag. En kille kan alltid ha kjol eller klänning när det är varmt. En kille kan enkelt sminka över skavanker och finnar om det behövs. En kille blir i genomsnitt äldre.

En kille sitter alltid ner på toaletten. Det är billigare och lättare för killar att klä sig snyggt och annorlunda. Killar kan göra fler saker samtidigt och hinner därför mycket mer. (om vi inte har PMS såklart, då behöver vi inte lyfta ett finger). 

Det förväntas inte att killen betalar notan första dejten!  Det är mycket lättare att lifta eller få skjuts för killar, alla bilar stannar. Killar får alltid gratis drinkar, gratis middagar, presenter, biobesök, gåvor. Killar vet sanningen ang om storleken har betydelse. Fortkörningsböter vad är det? Ett läppstift gör att du kan leva upp på nytt. Om du har sex med någon och inte ringer nästa dag är du ändå inte djävulen. Kondom gör ingen märkbart skillnad när det gäller att njuta av sex.

Om du inte tjänar tillräckligt med pengar kan du skylla på lånetaket. Om du vill ha högre lön, välj med omsorg vilken säng du lägger dig på kvällen och vaknar på morgonen. Du kan stämma presidenten för sexuella trakasserier. Du behöver inte prutta för att underhålla dig själv. Om du är otrogen din partner så antar folk att det beror på att du känner dig känslomässigt försummad..

Du behöver inte undra om hennes orgasm är verklig. Ingen svimmar när du tar av dig skorna. Ingen behöver veta om du glömt att duscha. Ingen behöver veta om du glömt att raka dig. Om du har en finne kan du sminka över den. Om du är dum så kommer folk bara att tycka att du är söt.

Du har en ursäkt till att vara en riktig bitch en gång i månaden. Du kommer förmodligen inte att se någon du känner kissa mitt på gatan. Du kommer aldrig att upptäcka att du har blivit lurad av en push-upp-behå. Du har inte hår på ryggen. Vi lider inte av för tidig utlösning. Taxibilar stannar för oss. Allt vi inte orkar göra, gör en man åt oss. 

Och tänk om vi killar skulle börja gnälla som alla feminister, om varför det är mer jobb för en kille att kunna hitta en tjej än det är för en tjej att hitta en kille. Killar skall ragga medan tjejerna är avvaktande. Och allt gnäll om att tjejer inte tjänar lika mycket, lyft ett piano och gör lite tunga jobb,,, och gnäll inte på att ni inte orkar, det skulle ju vara jämnlikhet.

En tjej på ett cafe får ett jobb för att hon är vacker. medan killen måste vara duktig. samma sak på restaurang, och på många arbetsplatser. Jag lider verkligen med domkillar som inte har ett fördelaktigt utseende,, eller nej, det gör jag faktiskt inte,,, fan, nu ljög jag nästan... skiter väl jag i.