Vill inte ha saker!

Många tycker att gratis är bra. Beror förstås på vad det är för något. När jag fyller år eller på julaftonar så vill jag helst absolut inte ha några gåvor, presenter eller något Anledningen är att för det första så måste man vara säker på att man behöver det eller verkligen gillar det, och den andra är att jag känner att man vill ge tillbaks.

Men den tredje anledningen och den viktigaste är att man hellre köper det själv och i värsta fall lägger till lite pengar och får något kanske bättre eller större modell. Anledningen är som när jag köper saker till mig själv är att jag hellre satsar på kvalitet, och gärna betalar mer för en bättre produkt, kanske med mer fuktioner eller bättre prestanda.

Som när jag köppte en dator, går till elgiganten och Mediamarkt som jag tycker har bra priser och sortiment, speciellt Media marks har ett otroligt sortiment, även Net on Net är väldigt billiga. Jag tittade på en dator och frågade vad den kostade, ca 4900 något för den billigaste, då frågar jag vad den dyraste kostar, 9 900 kr svarade han då.

Då tar jag den svarade jag. Man fattar ju att det är mer minne, prestanda och hårddisk i den, bättre ljudkort och vad man nu behöver. Då slipper man byta ut datorn alltför tidigt för att den inte presterar.

När jag köpte rakapparat så tittar jag på rakapparater med laddstation och rengöringstation till. Det skall ju vara lite lyxigt. Satte priset på att visa dom dyraste först. När jag såg den första som kom upp så gillade jag hur den såg ut och tog den. Pris ca 3900 kr.

Likadant när jag köpte tandborste, dyrast först, och den var snygg, pris 1800 kr.

Därför är det lite svårt att ta emot presenter också. man vill ju gärna gilla det man får. Och när jag själv ger bort presenter så måste jag själv gilla dom. Köper något tex till någons barn så måste det vara något som man tycker är häftigt och bra själv. MIna bra barnpresenter brukar vara radiostyrda bilar eller andra saker. Saker som skjuter iväg saker som skott eller pilar. 

Sedan gillar man ju även elektronik så en liten dator funkar det också. Små tvspel eller andra typer av spel är också bra presenter.