• Sovdelen.

  • Badrummet.

  • Köksdelen.

Booking.com

När jag bokade hotel i Belarus så bokade jag genom Booking.com jag tycker att det var bra för dom hade ett bra sortiment. Så det innebär ju också att dom är väldigt stora. Jag bokade ett ganska lyxigt ställe. Det bästa var att man betalade inte fören man var framme. Tror det skulle gå på ca 4800 kr för 17 dagar.

När jag kom dit så var det en jättetrevlig familj som välkommnade mig och jag fick en välkomstgåva i form av en liter vodka, godis och frukt. Jag tyckte att det var en väldigt fint välkomnande.

Jag åkte taxi när jag skulle in till stadens centrum. Jag promenerade några gånger men det tog ca 1,5 timmar att gå till centrum och lika lång tid tillbaks. Taxi kostade bara 36 kr som mest. Det är otroligt billigt.

En dag så  använde jag mig av hotellets swimingpool och bastu. Det var väldigt fint. och dom hade så man kunde göra te och dricka där. Fanns även ett biljardbord av modell lite större.

Men jag tyckte att det var lite för långt till centrum så jag kontaktade booking.com och sade att jag ville flytta till ett annat hotel närmare centrum. Då slapp man åka taxi även om jag hade lärt mig att åka både trådbuss och minibuss. Det var billigt också ca 2 kronor varje gång med buss.

När man är i Belarus så får man anska om visum. Det fick jag förstås. Men man får även se till att genom hotellet där man bor att man kontaktar polisen och får en stämpel i en migrationsblankett. Detta är mycket viktigt och skall göras efter 3-5 dagar. Tänk på att Belarus är ett diktaturland så det är bästa att man sköter sådana saker.

När booking.com hörde att jag inte skulle stanna på det hotellet. Då innebär det att dom förlorar lite intäkter, och absolut inte mycket med tanke på att dom är ett väldigt stort företag. Då ringde dom till migrationsmyndigheterna och talade om att jag inte kommer att bo hos dom efter den 7,e. Så när jag var där den 6,e så sade dom att jag blir tvungen att ha med mig hotellägaren från hotellet. Han kom dit och hade alla papper med sig. men dom var inte nöjda trots det. Jag sa ju att det var ett diktaturland.

Så dom sade att jag blir tvungen att åka till en mindre stad några kilomter bort nästa dag med hotellägaren och ordna med papperna. Nästa dag blev det inte av och jag bytte hotell.
Hoteller där jag hade bott sade att det var viktigt att jag ordnade med stämpeln i migrationspapret. Jag sade att det löser sig.

Nu när jag hörde hur Booking.com hade gjort så kom jag på att jag hade ju bokat nästa hotel genom dom också. Så jag avbokade det. Och gick helt enkelt ner och bokade det på plats dagen innan. Tänkte att dom skall inte tjäna en krona på mig mer. Inte så länge det inte finns något som stavas service.

När jag bytte hotell så tog jag ett som låg mitt inne i centrum. Jag talade om för det nya hotellet att jag blir tvungen att helst ha en stämpel samma dag. Dom säger att dom skall ordna det. Jag lämnar in mitt pass. Det tar ca 1 timma så är det färdigt. stämplat och klart. kostar inget och jag behövde inte åka med.

Skulle visa sig att jag behövde visa upp min stämpel någon dag efteråt. Pga en insident. Och det var väldigt tur att jag hade det ordnat med stämpeln. Och även att jag hade passet med mig. Och som jag sade innan. Polisen var helt grymt sericeinriktade. Duktiga och profsiga.

Man kan inte klaga på detta hotel, och dom hade även en bastu.