Turista i Göteborg

När man pratar med personer från andra länder så tycker dom att Svenska städer är små, Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är klart att jämför man Sveriges 9 miljoner invånare med tex Moskva som har över 12 miljoner invånare så är Göteborg otroligt litet.

Men vi har faktiskt allt som behövs i Göteborg.  Vi har tivoli, små djurparker, många restauranger, caféer, stora köpcentrum, biografer, nära till Danmark med båtarna, osv.

Skall jag vara ärlig så skall vi som bor i Storstäderna i Sverige vara glada att det inte är större. Det finns inga fördelar alls med att ha det mycket större. Det negativa med att bo så stort som det tex är i Moskva är att det är väldigt stora avstånd. Man kan sitta i timmar i bilköer och köra under långa tider för att komma dit man skall.

Det är långt om du skall åka tunnelbana och du får säkert byta linje och i värsta fall även ta buss en bit. Det är väldigt ofta långa bilköer. Speciellt långa bilköer när du skall till och från jobbet under normal arbetstid.

I Göteborg har vi allt som är värt att se och vi har alltid nära till allt. Man slipper sitta i bilkö om man inte kör på morgonen när alla skall till jobbet eller när alla skall hem från jobbet.

Vi har ju Tivolit ”Liseberg” som ju är större än Gröna lund i Stockholm. Vi har Slottskogen med djuren, Trädgårdsföreningen med sina fina parkområde, Botaniska trädgården med alla träd och fina grönområden.

Vi har nära till Borås djurpark, vi har mycket museum, caféer, Haga som är ett trevligt gammalt område att gå i, vi har Ramberget med fin utsikt både på dagen och på kvällen när det är lite mörkare.

Bara att åka omkring med spårvagn är ju trevligt om man passerar bron över mot centrum. Köpcentret Nordstan, Promenadstråk runt Göta älv, på båda sidorna, dels vid Eriksberg och dels på andra sidan vid Röda sten och området runt omkring.

Vi har köpcentrum vid Frölunda torg, Ta en glass vid Triumf glass som ligger lite överallt, Universeum är värt ett besök, Volvo muséum,. Saabmuset, gokarthallar, biljardhallar, Avenyn, Paddan båtarna, Linnegatan, skansen kronan och skansen Lejonet , Kungälvs fästning, och ett besök på kexfabriken.