Visa medhavd väska!

När man är inne i en affär så vill dom förstås ha så lite svinn som möjligt. Därför så står det oftast vid kassorna att man skall visa medhavd väska. För mig så skulle det aldrig falla mig in i att visa någon mitt innehåll i en väska.

Det finns nämligen inte någon lag som säger att en butik eller liknande har rätt att få se innehållet i din väska.

Tror en butik att du har snattat så ber dom dig och frågar om du kan öppna väskan. Dom säger inte, öppna väskan så får vi se vad du har. Detta eftersom det skulle vara mot lagen. Det är alltså en fråga dom ställer dig. Du kan säga nej.

Och det är då polisen har rätt att kolla igenom din väska. Men aldrig en butik. Så när jag är inne i en butik och om jag tex har en ryggsäck på mig så låtsas jag som att jag inte vet om att dom gärna vill se i andras väskor.

Jag låtsas därför som om ingenting när det gäller väskan. Dom säger dock aldrig till mig. Är man misstänkt för stöld så är det förstås större risk att dom säger till dig att öppna väskan.
Men är dom helt säkra så griper dom dig förstås så fort du har passerat kassan eller utgången.

Nu är jag visserligen inte inne i butiker och stjäl. Men erfaren personal ser oftast om man är en som tänker stjäla eller inte.

Har man tex färgade glas på sina glasögon och har på dom inne i en butik så blir man förstås misstänkt eftersom en erfaren person tänker att man försöker dölja sina ögon för att inte personer skall se att man tittar runt åt olika håll eller för att titta efter butikskontrollanter och personal eller kunder som kan se när du stjäl.

Någon som går omkring och vrider mycket på huvudet är också ett tecken på att en person titttar efter samma sak.