Lagar mat varje dag!

Jag tycker att man skall äta minst ett mål mat per dag. Och då menar jag förstås middag. Och jag lagar oftast mat hemma varje dag. Ibland så äter man ute men det är godare att äta hemma tycker jag. Sedan så vet man även vad det är man äter. Jag försöker göra olika maträtter genom att ibland äta fisk, och ibland kött.

Jag brukar alltid göra ganska mycket mat och sedan frysa in. Det gör att det går fortare när man vill ha samma mat någon annan dag. Bara att värma upp. Och kokar jag potatis så kokar jag alltid så att jag har några dagar extra. Då kan man steka potatis dom andra dagarna.

Köper jag tex köttfärs så köper jag alltid lite extra. Så gör jag tex pannbiff så lägger jag upp på en talrik två eller tre stuckna och lägger in i frysen. Sedan är det bara att ta ut och tina upp när man vill ha någon god mat.

Brunsås gör jag egen sås och den blir bra tycker jag. Jag gör förstås flera liter och fryser sedan in i små platsbyttor så att det ligger en portion i varje. Bara att ta ut och tina upp och sedan värma. Slipper göra ny sås varje gång. Likadant med köttfärs sås. Gör över ett kilo varje gång och fryser in i portionsförpackningar.

När det gäller fisk så gillar jag att ta ströbröd och citronpeppar och som jag panerar med. Jag lägger ströbröd i en stor plasthink med citronpeppar. Då har jag alltid för att kunna panera utan att behöva göra ny ströbröd med smak varje gång. Och steker man och upptäcker att det är för stark smak av citron så häller man bara i mer ströbröd. Och är det för svagt så häller man i mer citronpeppar.

Får man gammal mjölk över så gör man pannkakor. Jag gillar kött och steker ofta. Gör gärna stora satser så att man kan frysa in. Likadant när jag köper färskt bröd. Jag portionerar upp brödet i små fryspåsar och fryser in så att man hela tiden har färskt bröd hemma.

Dom ända kryddorna som jag har hemma är grillkrydda, svartpeppar, vitpeppar, och citronkrydda. Dessa klarar man sig på. Köper gärna kryddor på Ullared och då så att man har hemma i minst ett år. Otroligt bra pris. Det är bra att åka dit kanske 2 gånger per år. Men skriv en önskelista innan man åker. Annars glöms saker lätt bort. 

Som ni ser på bilden så gillar jag sås och äter gärna med sked. Då får man ju med såsen. Det är svårt att få med såsen annars.