Turista i Prag

Jag har varigt ute och rest lite och när jag var i Prag så bodde jag på hotel i centrum. Det är alltid trevligt att se sig om och jag gillar att promenera. Jag kan promenera flera timmar om det skulle behövas. 

Något som var speciellt trevligt i prag var att man kunde beställa in en hel bit av skinka. Man fick mycket senap till och det var otroligt gott. Det var så mört att man inte behövde skära utan det blev bitar av det bara man tog tag med en gaffel. 

Jag köper alltid kylskåpsmagneter när jag är utomlands och jag samlar på dom. När jag var i Prag och skulle åka iväg med bil från hotellet så stoppade polisen mig. Jag hade en tjeckiskt registrerad bil och var på väg till Karlsteins slott. Jag hade inte körkortet med mig utan bara mitt pass.

Dom bad om mitt körkort men jag svarade att jag hade det hemma i sverige. Dom frågade hur dom skulle kontrollera det. Jag sa att dom får ringa till svenska polisen. Hade jag nu varigt i Ryssland eller Ukraina så hade det varigt ett perfekt tillfälle att få en muta. Men dom struntade i mig och jag fick åka vidare. 

Jag åkte bort till Karlsteins slott och det var värt ett besök. När jag var på väg in till slottet så hade dom små butiker. Jag köpte både en stilettbatong och några par karatepinnar. När jag var inne i slottet så köpte jag även en souvenir. Det blev en soldat.

  • Prag centrum

  • Prag centrum

  • Karlstein slott 30 kilometer från Prag