Lås, larm, brand.

När det gäller säkerhet så tänker många först efter att det har hänt något. Dvs man köper ett larm efter att det har brunnit eller om det har varigt nära att brinna. Man köper också ofta larm efter att man har haft inbrott. Bara för att skydda sig inför nästa inbrottsförsök. Nu finns det ett bra inbrottslarm som heter Inferno.

Det är ett larm med en otroligt stark siren. Oftast så har tjuvar struntat i oljudet och gått in ändå eftersom dom vet om att det tar ett tag innan eventuellt vaktbolag kommer till platsen. Men det ett larm från Inferno så ljuder det så högt att tjuvarna absolut inte vill och inte kan vara kvar.

Skillnader i sirenljud är att det finns 4 olika toner i Infernos larm och det gör att hjärnan inte kan vänja sig vid ljudet. Sedan är det så också att ljudet i sig är starkare än i en vanlig stark sirenton. Ljudet är också inte skadligt för människor. Har man husdjur så skall man dock inte ha detta larm.

Man har provat att skicka in personer där sirenen ljuder och bett dom stanna där inne så länga dom kan. Dom kommer dock ut ganska snabbt. Oftast tar det inte mer än några sekunder så vill en eventuell tjuv komma därifrån. Sedan finns det även ett sk blixtljus til som blinkar som gör att man inte heller vill vara kvar.

Och ljudet i sirenen är så högt att eventuella tjuvar har svårt att kommunicera med varandra. Så med andra ord, köp ett larm innan ni får inbrott. Och köp en brandvarnare direkt om ni inte har någon. Själv så bor jag på 6 våningen och har därför köpt ett rep som når ända ner till bottenvåningen. Man vill ju gärna inte vara kvar ifall det börjar brinna.

Tänk dig själv känslan om det brinner och du kommer inte ut genom dörren. Vist man kan knyta ihop och slänga ut genom fönstret, och sedan hoppa sista biten. Men om det börjar ryka in genom lägenheten och man inte har så mycket tid, då är det bra att man har repet klart.