Islam en familj av syskon eller en sekt?

En väldigt nära vän till mig med en otroligt trasig bakgrund konverterade till Islam för 2 år sedan, jag var med henne i mosken när hon konverterade och även jag blev förvånad över hur kärleksfullt välkomnande hon fick.

Hon brukade säja till mig att det var som att hitta hem, hon har ju alltid varit troende och hennes trygghet har alltid varit att lita på gud och det är ju hennes val som jag respekterar även om jag själv är ateist så respekterar jag hennes val och stöttar henne i det. Jag har genom henne fått lära mig väldigt mycket om Islam som religion och hur folk själva tolkar den, oftast till sin egen fördel såklart.

Det tog ett tag innan hon började se saker som hon även berättade för mig, hon kunde säja- Det är som en familj från början men nu känns det som att jag hamnat i en sekt , där alla kallar varandra broder, syster, javisst det var ju det som lockade till en början.. tills hon fick se baksidan av all denna kärlek.

Där man i mosken har egna "sharia" rättegångar, där imamer går in och medlar i äktenskap, där alla vet allt om alla. Privatliv är ju bara att glömma, och alla anser sig ha en rätt att lägga sig i privata beslut. Många i mosken hävdar att allt är haram vilket betyder förbjudet, men minst 2 stycken av dessa trogna anhängare har iallafall försökt att få sex med henne trots att dom båda är gifta och följer islam korrekt.. eller?

Jag dömer inte ut Islam eller människorna som praktiserar den, jag anser att det är varje människas val, Men när det går så långt som att en man hotar med att våldta sin fru i Islams namn, då är gränsen för mig nådd. I Sverige så är det ett brott, men enligt hennes man så var det hans rättighet som man i Islam att tvinga sig på henne vare sig hon ville eller inte.

Hotar med att döda henne om han skulle se henne prata med en annan man.. och ja han hänvisade hela tiden till islam. Jag vill ju gärna tro att det är mycket kultur och tradition bakom detta beteendet.

Men så händer ännu en sak- Min väninna blir väldigt allvarligt mordhotad och det ska bli rättegång, ännu en gång i Islams namn så får hon höra att hon begått ett brott så nu är det halal att döda henne, halal betyder tillåtet på arabiska, hennes brott? Hon pratade med en gift man i mosken. Islam kan säkert vara en vacker religion.

Om man inte tolkar den på sätt som ovan, eller så som Isis tolkar sin version av koranen, där dom bombar sönder sig i bitar och skriker Allahu Akbar. Då ska ni veta det att i Islam så får man inte ens ta hål i öronen, inte tatuera sig osv för det är förbjudet att "skada" sin egen kropp. Så att spränga sig själv och tro att man hamnar i paradiset är lika korkat som att tro att det är rättfärdigat att våldta sin fru.

Min väninna har nu valt att lämna Islam för all framtid, hon sa att - jag känner mig fri, lycklig och älskad, aldrig mer en religion som Islam där folk tolkar efter eget behag och behov. Hon blev under 2 år, förödmjukad när hon var frispråkig och skrattade, en kvinna får inte synas eller höras.

En kvinna ska behaga sin man enbart, hon ska inte lämna hemmet utan sin mans tillåtelse, hon ska lyda som en hund. Inte alls konstigt att många kvinnor som kommer hit från Syrien, Iran mm lämnar Islam, sliter av sig slöjan och pustar ut....jag är FRI!!

Jag som bloggare samt person är inte rasist, jag lägger inte fram så mkt egna värderingar i detta inlägg utan jag framför enbart fakta. är Islam en omfamnande familj, eller är det en sekt där man gör som man bli tillsagd?!