En riktig 08,a

Här i Göteborg är vi väldigt utåtriktade och vänliga. När jag var i Stockholm för många år sedan så var folket ganska inåtriktade. Frågade man någon hur mycket klockan var så trodde dom nästan att man skulle råna dom.

Jag är extra öppen av mig och pratar gärna med folk. Brukar nästan prata, skämta och skoja vart jag än kommer. 

Det var en kund som ville ha hjälp med att köra en sängmadrass från centrum till Wiselgrensplatsen. Eftersom jag kunde komma ensam utan en arbetare till så fick hon ett bra pris. Ju fler arbetare ju fler skall ju ha lön och ju dyrare blir det. 

När vi hade lastat in madrassen i bilen så ville tjejen åka med i lastbilen. Hon såg ut som att hon kom från Indien eller srilanka. Jag frågade henne vad honhade för urspung. Och jag gissade på Indien och Srilanka. Hon svarde att det inte var det. Jag tänkte att jag måste ha haft rätt eller så är hon från något ställe bredvid det jag hade gissat.

Hon sade dock att hon inte ville tala om vad hon har för ursprung. Jag frågade var hon kom ifårn och hon svarde Uppsala. Okey tänkte jag, typiskt insluten 08,a. Jag frågade henne om hon var en 08,a och hon sade nej! Konstigt, det kunde hon minsann svara på.

Hon sade att det skulle vara som att en Göteborgare är från Kungsbacka, och ja, så skulle man kanske tolka det....  Sedan frågade hon vilket land jag kommer ifrån. Folk har gissat på grekland och yugoslavien. Men jag sade till henne att jag är helsvensk. Och jag är Göteborgare och väldigt öppen så jag säger gärna var jag kommer ifrån.

Jag förstår mig inte på folk som inte vågar säga vad dom har för ursprung, måste vara en väldigt inåtvänd person. Man undrar ju vad som är hemligt, eller hon kanske skäms.

Jag frågade henne vad hon utbildar sig till, hon svarade jurist, då kontrade jag direkt med att säga "jaså det är därför du är så hemlig". Hon svade förstås nej.....

Det skulle ha varigt lite mer 031 i henne,,,, dvs lite mer Göteborg,,,,