Svar på kommentarer

Jag hade skrivit att vi hade det så bra i Sverige och att vi hade bra vägar och att man kunde resa utomlands en gång om året. Vissa tyckte vist att det var fel. Så här kommer lite mer fakta och info ang det. En kille skrev:

Vilken planet lever du på???

Vadå vägar utan hål, var???? 
Inte här i Norrland i.a.f. 
Här får du skick sacka mellan potthål och sprickor i asfalten som du kan gömma en mindre bil i. 
Här har vi fattigpensionärer som inte har råd att köpa mat åt sig utan som är lyckliga om dom kan unna sig en talrik soppa om dagen. 
Här har vi barn som går och lägger sig hungriga om kvällarna. 
Och, helt rätt. 
Allt detta utan att någon bryr sig. 
Resa utomlands. 
Ha ha ha. 😀😀😀😀
Men, vi har gått om utlänningar här.
Dom reser ofta utomlands. 
Väldigt ofta till länder dom har flytt ifrån. 
Konstigt.

Susanne Nilsson skrev: Nej du. Alla har verkligen inte råd att åka utomlands varje år! Din bild är ju också skev!

Jag skrev: Arbetar man och inte röker upp pengarna, eller dricker upp dom eller slösar på annat onödigt så har alla råd att åka utomlands,,, det finns resor för så lite som 1200 kr, med flyg och hotell.

Jag bor inte i Norrland, jag bor i Göteborg, och när jag kör på dom vanliga vägarna mellan Göteborg, Malmö. lund, Stockholm, Oslo, så ser jag bara bra vägar. Självklart så finns det småvägar som kan vara dåliga, men i Ryssland, och Ukraina är det dom vanliga vägarna som är dåliga

Det finns förstås folks om inte jobbar och då skall man nog inte räkna med att man har råd att åka utomlands. Sedan finns det dom som inte jobbar och som sparar och som åker utomlands. Jag har en tjejkompis som gör så. Tror hon har varigt utomlands 3 gånger på 2 år.

Sedan om man röker eller dricker så är det klart att det är en stor kostnad på ett år, räkna då inte med att du kanske inte har råd. Allt handlar om att spara och prioritera.

Jag vet också pensionärer som har det hur bra som helst. Men det är klart att dom har jobbat i hela sitt liv, köpt ett hus som dom sedan har sålt med en bra vinst och har pengar så att dom både klarar sig och så att det blir över.

Menar inte att alla behöver köpa hus och få en värdeökning. Men det beror ju också på hur man har levt sitt liv. Dom som har en låg pension har förstås inte jobbat lika mycket som dom som har en bra pension.

Sedan finns det något som heter existensminimum. Får man ut under det så har man rätt att gå till sociala och få så att man lever upp till det. Sedan finns det dom som inte vill gå dit. Dom skall absolut inte gnälla.

Har man jobbat så dåligt i sitt liv så att man är berättigad till sociala så skall man inte gnälla om man inte vill gå dit och få resterande belopp. Så det där med soppa det slipper dom om dom bara vill.

Det handlar lite om att äta kakan och ändå ha den kvar