Hur kan många vara så fattiga?

Förstår inte hur vissa folk kan vara så fattiga.

Jag har en tjejkompis som bad mig hjälpa henne att köra en soffa. Jag skulle få 500 kr för besväret. Men jag skulle få det först när hon får lön.

Jag orkar faktiskt inte hålla reda på alla som är skyldig mig pengar så jag sade nej. Jag hjälper gärna folk.

Men när personer man känner skall långa pengar av en så skall man komma ihåg dessa summor. Jag förstår inte hur dessa personer tar hand om sin ekonomi.

Jag menar varför inte snåla i några månader. Jag menar då att man kan dra in på mat som är lite dyrare.

Jag har själv varigt i den sitsen och då köpt billig mat. Sedan har man betalat hyran och sett till att man alltid har pengar till det.

Det är ju det absolut viktigaste att betala. Mat har jag då köpt mat som spagetti och fiskpinnar, nudlar, havregrynsgröt och sådant som är mättande. Och helt enkelt köpt billigt och haft en låg budget. Då klarar man av att spara.

Man skall alltid lägga undan så att man har till ev oförutsedda utgifter. Och bor man in hus så är detta ännu viktigare. För tänk om spisen, tvättmaskinen eller något annat går sönder.

Sedan kan man annars göra så att man amorterar lite mer än man behöver och då är det enkelt att låna om man behöver det eftersom banken ser att man har amorterar mer än vad man behöver. Men lägg annars undan lite i aktier. Det tar bara två arbetsdagar att få ut dom pengarna på konto.

Sedan undrar jag, om man sköter sig i samhället med sina vänner. Då borde det väl vara lätt att låna av dom om man skulle behöva hjälp. 

Ser jag en tiggare med en skylt där det strår att dom behöver hjälp med att få en peng så ser jag att det står, "hjälp mig! Jag är alkolist och behöver köpa alkohol och cigaretter". 

Eller en utländsk tiggare som har en skylt där set står att dom har si eller så många barn. Då ser jag att det står. "Jag lämnade mina barn i mitt hemland, för att komma hit och få det bättre".