Djurplågeri!

När jag är ute och reser i tex Ukraina så är dom väldigt företagsamma. Det finns små kiosker nästan lite överallt.

Är man i Huvudstaden Kiev så finns det otroligt mycket småföretagare, dom säljer allt från Cigaretter, souvenirer, kläder, mobiltelefoner, böcker/tidningar, blommor, och kaffe, som faktiskt är ett gott kaffe.

Sedan finns det dom som uppträder i form av dans, oftast breakdance, personer som tex är helt målade i tex guldfärg, kläder och allt och som står helt stilla.

När man sedan ger dom en peng så kan dom röra på sig och byta position. Finns många som sjunger och som spelar olika instrument.

Finns dom som gör någon typ av utmaning, pistolskjutte med luftpistol, kasta pilar på ballonger, försöka få turister till att hålla sig kvar på en stång i tex 2 minuter. Slå på en boxningsboll som räknar poäng.

Finns dom som hyr ut eldrivna småbilar som man får åka med i några minuter, eller cyklar som man skall försöka cykla ett vist antal meter och där dom har modifierat styret så att cykeln svänger åt fel håll när du svänger med styret. Hästridning.

Sedan finns det dom som kommer med djur oftast vita duvor eller små apor som vill att du skall ha djuren i famnen tex och sedan ta kort. Detta är duvor som oftast är vingklippta för att inte kunna flyga iväg.

Jag gillar inte dessa typer av djurplågeri. Och när jag är ute och går och när jag har kamera med mig runt halsen så blir jag ofta tillfrågad om jag inte vill få ett porträtt med ett djur. Jag säger dock alltid nej.

Dessa typer av småföretag skulle inte funka i Sverige med tanke på att vi har så skilda system. Dom har tom toaletter där man får betala tex 2 kronor för att få gå på toaletten.