Pantletare

När jag jobbar med flytt så får vi se hur mycket onödigt som slängs. Vi körde en full lastbil på 22 kubik till tippen. Och visst var det skräp, men det var också mycket som gick att sälja vidare. Renova där man slänger saker dom hjälpte oss att sortera skräpet och det var både ovanligt och otroligt snällt av dom. Eller rättare sagt av den man som hjälpte oss.

Dom fick behålla mycket av sakerna och dom fyllde två vagnar fulla med saker, det var mycket verktyg, och tejp, strömbrytare, lampor och andra el saker. Även möbler fick dom. Jag gillar ju själv att ge bort dessa saker och skänker mycket på Facebook.

Jag tycker att det är bra att det återanvänds. Och där jag bor där ställer vi ut sakerna så att andra får ta dom och det är något dom vill ha.

Jag ser ofta folk som letar efter tomburkar. Tycker att det är bra att dom letar efter dom. Då kommer dom ju tillbaks i kretsloppet och det är bra för miljön. Men jag förstår inte hur dom som letar efter dom verkligen kan få någon lönsamhet. Jag menar att man kan ju inte hitta speciellt många burkar på en timma. Och sedan hitta hela tiden.

Skulle någon tex hitta så mycket som 40 burkar i timmen som jag anser är otroligt mycket. Att hitta det hela tiden är ju omöjligt. Men säg att någon hittar så många. Man tjänar då 40 kr/timmen. Det måste ju då vara bättre att ha ett sämre jobb. Betalar ett jobb så är det ju alltid mer än 40 kr per timma efter skatt.

Förstår att det är många papperslösa som letar efter burkar. Men dom borde ju ha ett kontaktnät till slut och på det sätter kunna få jobb.