Träning med karatepinnar!

Karatepinnar!

När jag är ute och reser så brukar jag alltid titta efter ifall det finns karatepinnar att köpa, men även butterflyknivar, och stilettbatonger och kaststjärnor. Jag har varigt i Ukraina och tittat in i några butiker.

När jag var i Kiev, huvudstaden så fanns det inte i några butiker där. När jag en gång skulle åka buss till en stad som heter Dniprodzerzjynsk 45 mil från Kiev.

Jag reste under kvällstimmarna och resan skulle ta ca 6 timmar. Vi kör igenom en stad och jag tittar på bokstäverna på skyltarna och tycker att det stämmer med bokstäverna. Jag borde vara i Dniprodzerzjynsk. Jag kan inte fråga folket för dom kan ändå inte engelska.

Jag tittar hur bussen kör när vi är inne i centrum för att ev kunna hitta. Jag ser ett hotell och tänker att det borde vara lätt att hitta. Bussen stannar efter några få minuter på ett litet inhägnat område. Jag kliver av och går mot hotellet. Jag hittar hotellet och bokar in mig för två nätter. Nästa dag så ser jag att det ligger en stor affär för träningsutrustning. Jag tänker att det är en otroligt stor butik.

Nästa dag får jag reda på att jag är i en stad som heter Kremenchuck och att jag är ca 6 mil f rån dit jag skulle. Jag tänker att eftersom jag har betalat för 2 dagar så stannar jag i två dagar och utforskar staden. När det har gått över ett dygn och jag har ordnat en bussbiljett så att jag åker om några timmar.

Jag tänker att jag måste fråga inne i sportbutiken ifall dom har sk karatepinnar. Och blir helt förvånad när dom säger att dom har det. Riktiga dessutom med trä och med kedja och kullager. Men dom har även träningspinnar som är lite mjukare. Jag köper med mig några par.

När jag senare passerer denna stad så stannar jag till i Kremenchuck och köper flera. Även inne i andra butiker i denna stad. Det verkar som att det är den enda staden som jag i varje fall har hittat som säljer dessa karatepinnar.

Jag hade även hittat kaststjärnor men det finns lite överallt i Ukraina. När jag passerar den första tullen i Kiev när jag skall åka hem så blir det en liten kontroll innan man kommer in i självaste flygplatsen. Dom upptäcker mina karatepinnar men jag får ta med dom och i Sverige är det ingen tull alls. Jag checkar dock alltid in väskan eftersom man inte får ta med vapen och liknande in i flygplanet.