Jag har ett bra jobb!

Jag har egen flyttfirma och det är ett bra jobb. Har jobbat med flytt i över 12 år. Man träffar på mycket trevligt folk, får både dricks och saker och ett bra kontaktnät. Vi försöker alltid att göra kunderna nöjda. Och det blir dom också.

Sedan så finns det en och annan som aldrig blir nöjd hur man än gör. Vi brukar skämta och ha det trevligt på jobbet. En gång så hittade vi massa magneter som skulle slängas. Vi tog med dom och satte upp dom på en hissdörr där jag bor.

En annan gång så hittade jag en skylt med en pansarvagn på och som sade att den maximala totalvikten får vara max 10 ton. Den satte jag upp på ett träd vid Ramberget i Göteborg. Satte även upp en uppstoppad fågel i ett träd där en gång.

Nu sist i veckan när vi jobbade så skulle allt slängas efter ett dödsbo. Dom hade mycket saker och vi fick köra bort över 40 kubik från en villa. När jag såg att det var en fin bokhylla med en lcd tv på 40 tum som skulle slängas så ringde jag upp kunden och frågade om det verkligen stämde att det skulle slängas.

Och det skulle det. Så jag behöll tv,n och en fin lampa och en matta till mitt vardagsrum. Kompisen behöll en fontän för utomhusbruk, och en snygg taklampa.

Vi röjde på området och fick jobba under två dagar då det även var nermontering. Vi upptäckte att det fanns asbest på takpannor. Eftersom vi båda som var där är utbildade på detta så viste vi hur vi skulle handskas med det.  

Detta gjorde dock att det tog lite extra tid. Kunden som vi hade var mycket mån om att vi skulle göra ett bra jobb. Kosta vad det kostar. vi fick hämta skyddsutrustning på en firma i Göteborg. Vi köpte byggplast och plastade in dom. Det gällde att handskas försiktigt med dom så att dom inte går sönder. När dom går sönder det är då det börjar frigöras asbest.

Slutnota för kund jobb i ca 20 timmar. Pris 17,000 kr inkl allt. Då skall man veta att en asbestsanering normalt kostar 3500 kr per timma. Kan bara säga att kunden var mycket nöjd för vår insats.