Inte alls okey!

Jag känner en tjej som vi kan kalla för Lina! Hon är utländsk och tror att hon gör allt rätt. Hon är visserligen en väldigt bra mamma och har uppfostrat 3 töser alldeles själv. Och det måste jag säga att hon har gjort otroligt bra. Har känt henne i snart 2 år.

Sedan finns det saker som inte är så bra. När hennes vänner har familjeproblem så vill hon gärna rycka in. Som nu sist var det en familj där mannen i huset tyckte att hans fru inte skötte hygienen. Hon duschade helt enkelt inte tillräckligt ofta tyckte han.

Jag uppfattade det som om att mannen hade talat om detta för sin fru men utan förbättring. Då när Lina fick höra om detta så är hennes lösning att berätta för kvinnan att det finns en annan familj som har problem med en person i hushållet där en person inte duschar tillräckligt ofta och då hoppas på att denna tjejen förstår och därmed bättrar sig.

Jag tycker själv att detta inte är okey. Först att inte mannan själv tar hand om ev problem. Sedan att berätta detta för någon utomstående som då skall börja berätta en historia för att få tjejen i huset att förstå.

Jag tänker ju direkt ifall Lina någon gång skulle säga att hon har en kompis, Då får man vara vaken på vad hon fortätter att berätta. Har hon en kompis som tex inte städar så ofta. Då får man tänka, ”gäller det mig”. En kompis som,, ja vad det än är,, så kommer frågan i mitt huvud, gäller det mig.