Res ditt arsle

Jag har en anställd som har en fd vän som är arbetsskygg. Det är lite roligt med dom som är arbetsskygga. Dom vill inte jobba men dom vill gärna ha pengar. Försöker låna av folk men till slut så vet folk om hur situationen ser ut och då lånar dom inte ut.

Latmasken frågade min anställde om pengar och sade att han kunde få igen det nästa år. Nu är det alltså juni, hade han haft otur så skulle han få vänta i 1,5 år. Om han hade betalat tillbaks i slutet på nästa år.

Jag tycker så här, res dig upp och skaffa ett jobb. Vill man ha något så får man jobba för det. Han ser också ner på personer som har en viss typ av jobb. Att vara fönsterputsare tex anser han att det är inget bra jobb. Men en kille som är fönsterputsare får lön, betalar skatt och har månadslön.

Hade en annan kille innan som var lite arbetsskygg i firman. Han ville absolut inte jobba. Men sedan s ändrade han sig och ville jobba. Jobbade ett kort tag och tyckte sedan att han skulle jobba någon annan stans. Jobbade någon annan stans och trivdes inte. Kom då tillbaks till oss. Jobbade ett kort tag och missbrukade genom att komma sent, försova sig.

Sedan tog det ett tag och han skaffade jobb någon annan stans. Men kom sedan tillbaks. Men han var tyvärr inte tillräckligt vuxen. Han klarar inte av att man säger till honom. Så när jag skulle jobba en gång med honom så sade han att han skulle ta ledigt en månad för att ryggen skulle bli bra efter ett pianolyft. Jag sade då till honom att han kunde vara ledig ett helt år.

Jag gillar inte folk som hör av sig samma dag dom skall jobba och så tror dom att man tror på deras lögner. Antingen så jobbar man och sköter sig, eller så får man bli en Kronblom med allt vad det innebär. Men skyll inte på andra när ni inga pengar har. Ta ansvar istället.