Stort i Ryssland!

Jag har varigt i Ryssland 2 gånger. Och båda  gångerna så bodde jag på samma hotel. Hotel Cosmos i Moskva. Det är nära till tunnelbanan och bra utsikt. Nära till affärer och tivoli. 

Moskva är ganska grymt som turistland. Det är otroligt stort. För stort att bo i tycker jag. Skall man bo i Moskva och resa så tar det ganska lång tid eftersom det är så stort. Landet har över 12 miljoner invånare.

Hotellet vi bodde på hade hela 1700 rum. Det säger en hel del. Det som var bra med hotellet är att det är vakters som ser till att bara behöriga kommer in i hissarna som går upp til rätt vångingsplan. 

Eftersom ryssarna har så mycket storhetsvansinne så bygger dom mycket stora anläggningar, shoppincentra och har även mycket fria ytor. Så ifall man skall gå till något ställe så får man oftast gå ganska lång. 

Dom bygger inte så tätt som vi bygger i Sverige tex. När jag var uppe i det gamla tvtornet som är 540 meter högt så har man väldigt bra utsikt. Speciellt när man är 360 våningar över marken. Men därifrån ser man bara byggnader och inga träd. Det är ändå en indikation på hur stor staden Moskva är.