Sälja bostadsrätt!

Jag träffade en gammal kompis och vi började prata om vad vi gör för något. Jag sade att jag bodde i en tvårummare och att jag jobbade med eget inom transport. Han jag träffade heter Patrik men till skillnad från mig så stavar han med ett k i slutet.

Han frågade mig varför jag inte äger min lägenhet. Det visade sig att han äger sin lägenhet men att han vill flytta. Han vill då sälja sin lägenhet och köpa en i ett annat område i en annan stad. Vi tittade på lägenheter tillsammans och jag sade sedan vad jag tyckte.

Han sade att hans nuvarande lägenehet är värd ca 300 000-400 00 kronor. Och jag förklarade att jag inte äger min lägenhet eftersom det är bättre att lägga pengar på att öppna ett företag och att få avkastning varje månad.

Han hade aldrig tänkt på det sättet själv. Det är lite som att äga en ko. Man kan slakta den och äta varje dag i några veckor eller ha den en mycket längre tid och mjölka den.

Han tyckte att det var för riskabelt att öppna företag. Jag sade att man öppnar något inom det som man själv kan. Dvs jobbar man i en klädbutik då kan man öppna egen butik och jobbar man med att sälja bilar då kan man importera och sälja själv.

Kanske öppna som en hobbyverksamhet för att sädan utöka.

Det som är bra med sverige är att man får hjälp med allt av myndigheter om man ringer och frågar. Det kan vara allt från skattemyndigheten till företag som trycker upp material och till hyresvärdar och redovisningbyråer.

Många ser svårigheterna i att öppna eget. Själv så ser jag möjligheterna. Jag har lärt mig både företagslära och bokföring. Även om jag inte gör bokföring själv mer än dagbokföringen att jag lägger in i datumordning så är det bra att kunna så att man vet hur det fungerar med moms och liknande.