Kaffe är gott!

Vi svenskar dricker otroligt mycket kaffe. Själv så gillar jag verkligen kaffe. När jag är utomlands så brukar det vara olika typer av kvalitier på kaffet. Man beställer americano men det är verkligen helt olika gjort oftast. Kan vara gott på ett ställe och mindre gott på ett annat ställe.

Något man kan göra om man åker utomlands är att alltid ta med sig nescaffe, då vet man hur det smakar och dagens nescaffe är verkligen bra jämnfört med utlandets vanliga kaffe. Som man ändå inte vet hur det kommer att smaka.

När jag reser utomlands så brukar jag ha med mig en liten vattenkokare så att man kan göra kaffe på hotellrummet. Dels så vet man hur det smakar och dels så blir det billigare.Och när jag flyger så brukar jag alltid ha med mig sucketter eller extra sock eftersom dom brukar snåla med sockret när dom serverar kaffe på planet.

När jag är utomlands så gillar jag att fika och gärna minst 2 gånger om dagen. Kaffe går ju alltid ner. Och det finns även många som säljer kaffe. I Ukraina tex så finns det små bilar som har installerade kaffemaskiner och dom är både billiga och har väldigt bra kaffe. Och varmt kaffe framför allt, det som jag gillar.

När jag träffade en asiat i sverige och vi skulle fika så tyckte hon att man kunde fika hemma för att spara pengar. Jag tycker att det är bra med ekonimiska personer. Men en fika måste man kunna unna sig. Och det är ju även att sätt att koppla av och få se lite folk.