Skyddsvakt

Jag har en jacka där det står skyddsvakt på ryggen, på ena armen, och även vid framsidan på bröstet, där finns även securitasmärken på armen och även på bröstet.

Normalt sett så har jag på mig jackor där det står polis. Och då är jackorna från Ryssland eller Ukraina. Men skulle jag ha på mig en jacka här i vitryssland från tex Ukraina så har ju vitrysslands polis samma text på sina ryggar. Och det hade nog blivit problem då. 

Och om jag skulle ha en jacka från ryska polisen så skulle dom nog inte bli så glada heller.

Därför passar det bra att ha på sig en jacka där det står skyddsvakt på. När jag passerade tullen i Göteborg så pratade en av tullarna med mig. Eller försökte rättare sagt. Han såg mitt securitasmärke och sade, vi har ju samma arbetsgivare eller hur. Jag svarade honom inte.

När jag hade fått mina saker på andra sidan av scannern och är på väg därifrån så säger samma vakt. Tack för den trevliga pratstunden. Vid ett annat tillfälle så frågade en av tullarna mig när han hade sett skyddsvakt märket. "Jobbar du här". Och han menar då på Landvetter som skyddsvakt. Jag svarde nej.

När man promenerar omkring så får man alltid extra uppmärksamhet. När jag var och växlade pengar på ett hotell i Vitryssland. Så tar det en stund sedan helt plötsligt så står en kille som jobbar på hotellet bredvid mig och glor på min jacka. Han stod där inte innan och det var ca 50-60 meter från hotellets reception där han jobbade. Så han fick ju gå en bit. 

Och en annan vakt som jobbade i ett köpcentrum gick ut från köpcentret och gick bort till mig för att spana in min jacka. Det ser ju lite polisaktigt ut med skyddsmärket med symbolen i mitten.