Service är allt!

När jag är ute och reser i Ukraina, så upptäcker man direkt vad dålig service är för något. När man får sitta vid ett bord och vänta väldigt länge innan man får beställa är extremt dåligt bemötande. 

Eller när man kommer in på ett cafe och det står någon bakom disken, ibland 2 styckna. Och dom fortsätter båda två med vad dom håller på utan att ta hand om kunden. Vad jag gjorde då efter att vi hade stått där i någon halvminut eller längre. Det var att välja ett annat cafe. 

Är dom inte mer intresserade än så så behöver dom inte mina pengar heller. Tror dock att dom var för dumma för att bry sig att man gick därifrån.

Jag tycker att det är helt normalt att ha bra kundservice. 

Jag har varigt på restauranger där dom har haft otroligt bra service. Man har nästan inte hunnit ställa undan en tom tallrik fören dom är framme och plockar undan. Men att ta hand om en kund när den är inne i affären eller i ett kafe eller vad det än nu är, är otroligt viktigt.

En missnöjd kund kommer sällan tillbaks.

Jag mins en gång när jag var i ett cefe som även var bageri. Det ligger vid redbergsplatsen i Göteborg. Vi brukade vara där inne allt från 3 ggr i veckan till hur ofta som helst. När jag var där med mina 2 barn så rörde dom  med händerna  på montern som var av glas.

En av dom anställda i konditoriet sade då till oss att ta bort barnen därifrån. Och efter det har jag aldrig besökt det konditoriet igen. Och kommer aldrig att göra det heller. Man kan då tänka ut hur mycket dom har förlorat på detta.  

När jag var där så var det nästan alltid med någon anställd. En av dom anställda bodde även i det området. Så mycket pengar man kan förlora på att gnälla på att ett par barn är just barn. Det blir dyra pengar för att ta bort lite kladd på en glasmonter.