På flyget del 1!

Tänker här skriva lite om vad och hur man skall tänka på när man är ute och flyger.

Skall man ha en billig flygresa så skall man vara ute i god tid. Vet man 2 månader innan vart man skall så är det billigare att köpa en biljett redan då. Skulle man skriva flygresor så kommer flygresor.se upp bland dom första. Det är dock nästan aldrig som dom är billigast. Jag tror inte ens tio procent av deras resor är billiga. Jag håller mig nästan alltid till Momondo. Billigt och bra.

Jag tar alltid bort cockies från datorn så att min historik försvinner innan jag beställer en flygresa. Detta eftersom dom annars vet om att jag har sökt på just dessa flygresor och då blir biljetterna alltid dyrare.

Genom att trycka Ctrl+Alt+Delet samtidigt så kan man rensa historiken. Jag är ganska sen på att packa min resväska och brukar veta om vad jag skall ha med mig. Jag tar alltid med mig en stor bärbar dator eftersom jag kollar mail varje dag. Jag brukar ta med mig socketter för att ha på flyget då dom är lite snåla med socket.

Jag packar ner eltandborste och ser till att den är fulladdad. Lika så med rakapparat. Tar med mig lite kläder. Är ju kille och vi behöver oftast inte fylla en stor resväska med kläder. Tar med mig Nescafé för att vara säker på att få gott kaffe på hotellet.

En liten vattenkokare som man oftast hittar för 100 kr. Ju mindre desto bättre. Jag ser också till att min resväska inte ser ut som alla andras så att jag lätt kan skilja min väska från dom andra. Oftast har jag ett polismärke på min väska för att kunna skilja den åt.

Laddare till alla mina mobiltelefoner. ”Har ganska många”. Skulle jag mellanlanda någon stans så ser jag till att jag har valuta som dom tar emot i det landet. Oftast Euro. Har även betalkort i värsta fall. Man vill ju kunna ta en macka och en kaffe när man mellanlandar.

Oftast mellanlandar jag i Tyskland, ”Berlin och Frankfurt” Ibland i Moskva, dock sällan, Och ibland i Litauen men även det väldigt sällan. Åker man med AirBerlin eller KLM så är det mellanlandning i Tyskland eftersom det är ett tyskt bolag. 

Ett dygn innan man får flyga iväg så brukar jag checka in genom datorn och då tar jag alltid en sittplats långt bak. Okey störtar planet så har man minst överlevnadschans där. Men det är nog det minsta problemet om planet störtar. 

Oftast så är det inte många som vill sitta där bak och då får man oftast sitte där själv och har då gott omplats. Om man även går ombord sist på planet så har man även chans att sätta sig prices var man vill utan i firsta class förstås. 

Men hittar man då en plats där bak med några tomma stolar så är det bara att sätta sig där. Annars så vill alltid personalen att man skall byta sittplats efter det att planet har lyft. Men personalen vet ju inte vilken plats du har. Och går man in sist så har man fler möjligheter att byta plats.

Sitter man vid nödutgångarna så är det oftast bättre benutrymme där. Men då får man ibland betala extra för att sitta där. Det är också dom platserna som går åt först när det inte kostar extra. Sitter man där så får man absolut inte ha några väskor eller annat liggande framför sig vid fötterna. 

Man får även titta noga på hur nödutgången fungerar ifall det skulle hända något. Sitter man inte vid någon nödutgång så får man lägga saker framför sina fötter. Jag brukar bara ha min systemkamera där eftersom jag vill ha plats att kunna röra fötterna.

Jag brukar även se till att jag har nya frächa strumpor på mig så att jag kan ta av mig skorna. Då slipper man känna att fötterna är så instängda.