På flyget del 2!

Oftast när man beställer resor själv så får man mellanlanda. Har man väldigt bråttom av planet för att inte missa nästa plan så skulle man kunna sätta sig långt fram i planet.

Då kommer man ut snabbast. Skulle det nu vara så att planet står en bit bortanför flygterminalen så att man får ta buss en bit så hjälper ju inte det. 

För skulle man gå in först i bussen så kommer man kanske inte av först. Utan i värsta fall sist. Då gäller det att alltid ställa sig nära dörrarna. Eftersom du då kommer av först. När man byter plan så gäller det att man kollar efter Transfer skyltar. Det betyder byte av plan. "överföring". 

Då behöver man inte hämta ut sin resväska ifall man har checkat in den. Och har man väldigt ont om tid till nästa plan så kan man alltid gå förbi i passkontrollen så att man slipper stå i kö. Det är bara att gå förbi och säga till den som står längst fram i kön att man har bråttom.

Skulle dom som jobbar där fråga varför du går före så säger du bara att du har ont om tid och att ditt flygbolag säkert inte vill att du skall stå i kö. Oftast så fattar dom dock det. Likaså när du skall passera tullen. Säg till personen längst fram att ditt plan går snart. Dom har överseende.

Tänk på det att du inte får ha med dig vassa föremål som knivar, eller annat som kan skada flygpersonalen i planet. Du får inte heller ta med för mycket vätska. Max 100 ml brukar gränsen vara på. Det innebär att ifall du har parfym, rakvatten så ha inte för mycket. 

Men om du checkar in bagaget så får du nästan ta med dig vad du vill. Då får du har knivar och mer vätska eftersom bagaget ligget i säkert förvar på planet.

Under alla dina resor när du är på terminalerna håll koll på skärmarna så att du ser ifall det blir några ändringar i din resa. Ibland så ändras från vilken gate planen startar från.