Jobba med flyglar!

Under en arbetsdag hade vi fyra flyglar som vi skulle flytta. Vi är alltid två man när vi bär pianon men flyglar är lite mer besvärliga. Dom väger mycket mer och är otroligt tunga på ena ändan. 

När man skall bära iväg en flygel så gäller det att ha med sig en sk pianobår. Det är en bår som man har byggt i trä med ett hållbart snöre under. Man ställer helt enkelt flygeln på sidan på brädan. Spänner fast den och tar av benen, flygellocket, notstället och pedlerna.  

Man ser till att stödet för locket inte kan börja svaja och gå sönder. Man filtar in flygeln innan man spänner fast den på flygelbrädan. 

Det som är bra med att ställa flygeln på en flygelbräda är att man kan ställa ner flygeln precis vart man vill utan att skada flygeln. Oftast när man bär i trappor så ställer man aldrig ner den fören man har gått förbi hela trappan. 

Man har även en sk pianovagn med sig som man kan rulla flygeln på om det är inomhus eller annan plan eller jämn mark. 

En flygel tar lite längre tid att flytta än tex ett piano som man i stort sett bara går in och bär iväg efter en minut. Flyglar är också ett dyrare instrument och mer ömmtåliga.