Pengar på skräp!

En gång så hade vi flera flyglar som vi skulle flytta under samma dag. Alla kom från samma kund.

Först så var vi på en fin restaurang vid havet. Där hade dom en stor vacker svart flygel. Vi monterade ner den och lastade in den i lastbilen. Flygelns skulle till ett ställe ca 60 kilometer från Göteborg.

När vi kom fram så skulle en annan flygel först flyttas inom byggnaden för att göra plats för denna flygel som vi hade med oss.

Sedan skulle flygeln bäras och rullas ut. Man ställer ju flygeln på högkant på en sk flygelbräda och sedan går det att rulla flygeln på en sk rullvagn. Man vill ju inte bära i onödan.

Sedan skulle en annan flygel bäras ut till lastbilen. Detta eftersom den skulle slängas. Flygeln var i trä liknande den på fotot här på sidan. Då sade en av dom anställda att man kunde sälja flygeln. Jag tänkte att jag hör av mig till en firma som köpte flyglar och sade att jag ville ha 5 000 för den och skickade med ett foto från mobiltelefonen.

Dom sade att dom var intresserade och att dom skulle höra av sig. När dom inte hade hört av sig så lade jag in en annons i Blocket och fick mycket svar direkt. Jag annonserade ut den för 7 000 kr. Det var en som ringde som ville ha den.

Samtidigt så ringde en kvinna från Norge och sade att hon ville ha den. Jag sade att den var såld. Hon höjde då med 1000 kronor men jag sade att den tyvärr var såld ändå.

Jag pratade med en delägare som jag hade i firman och sade vad som hade hänt. Hon tyckte att vi skulle sälja den för 1000 kr mer.  Jag sade att jag hade lovat den andra köparen att hålla den åt honom. Då ringer den norska kvinnan igen och höjer till 10 000 kr.

Jag ringer då upp den andra killen och säger att skillnaden är för stor för att jag skall kunna ge den till honom jag pratar med och förlora 3 000 kr.

Han säger okey att han förstår det. Jag säger till den Norska kvinnan att hon får köpa den.

Innan vi gör upp med betalning eller leverans så hör en annan kund av sig, kunden erbjuder då 12 000 kronor och sedan uppåt till 15 000 kr.

Jag ringer då upp den Norska kvinnan och säger att jag har blivit erbjuden 15 000 kr. Men jag säger också att jag vill att hon skall ha den och erbjuder henne att få den för 15 000 kr. Hon går med på detta.

Jag tar då bort annonsen från Blocket.

Efter några dagar kommer det ett par killar med lastbil och hämtar flygeln och betalning sker direkt. Jag skulle aldrig lita på någon ifall dom hade sagt att dom betalar in senare.

Det var bra att hon i Norge fick den. Allt är ju så mycket dyrare i Norge så hon gjorde säkert ett klipp ändå. Och nu slapp vi själva att bära upp den och att montera den.

Bra pris för något som skulle slängas.