Sälja BMW 750

Jag ägde en BMW 750 som nu nästan var skrot. Så jag tänkte att det är ju ingen ide att bara köra den till skroten. För där får man bara några få tusenlappar för den. Tror man skulle få ca 3 000 kr.

Så jag ringde en bilskrot och sade att jag hade en BMW 750 med mycket dyra delar. Bara växellådan säljs för 10 000 kr. Jag sade då att jag ville ha 6 eller 7 000 kr för den. Det gick dom med på och sade att dom skulle komma och hämta den med en lastbil.

Det gick ett tag och det kom ingen. Det ringde ingen. Så jag satte ut annons om bilen på blocket. Nu var klockan 23,30 på kvällen när annonsen kom ut. Jag skrev vilka fel det var på den och att jag ville ha 10 000 kr för den.

Det ringde 3 stuckna inom loppet av 15 minuter. En kille ville komma och titta på den. Han kom och sade att han ville ha den men att han ville pruta. Jag svarade att det var redan 3 stuckna som hade ringt på den så det var inte tal om att jag skulle gå ner i pris.

Nästa dag kom en kille och köpte den för 10 000 kr. Jag köpte den för att jag hade köpt en likadan fast i bättre skick. Men redan efter några dagar så gick min växellåda sönder.

Dom är vist lite känsliga BMW automatlådor om bilen står vid en nerförsbacke och man inte drar åt handbromsen.  Då får lådan ta all kraften och går sönder lättare.

Jag ringde killen som hade köpt min bil och sade att jag var intresserad av växellådan. Jag hade kollat innan på internet och det fanns inga växellådor att köpa.

Annars så hade dom legat på ca 10 000 kr för en begagnad. Och renoverar man en automatlåda så var det också en stor kostnad. En kostnad som var högre.

En ny växellåda kostade över 60 000 kr. Så jag gav 10 000 för den. Lät en verkstad byta ut lådan och allt var lugnt.