Thailand fattigdom

Thailändare är en eget folkslag i sig när det gäller att kunna ta hand om sin ekonomi. Bor dom i Sverige så är det en sak. Men bor dom i Thailand så beter dom sig väldigt orationellt.

Jag har en vän som har varigt gift med thailändska. Och en vän som träffar thailändskor. Jag vet folk som skickar pengar till dom. Dom skall då kanske ha det till nästa gång som killen som ner och träffas.

Men thailändskor har inget hum om att spara eller tänka rationellt verkar det som. Vad dom gör när dom har pengar är att leva loppan. För imorgon är en ny dag och då är det nya problem. Inget som man tänker på dagen innan.

Bor man tex väldigt fattigt så är det inte så att man tex investerar i sitt egna boende med att kanske dra in el om det skulle behövas. Nej då: Ut med vänner och festa loss.

Är man några stuckna så är det alltid den som har pengar som får betala. Och man lånar gärna av personen. Betala tillbaks! Nej, varför det? Du är ju ihop med en Europé. Du är rik. Du har pengar.

Så även om man har lånat av någon så betalar man inte tillbaks. Man tänker inte att det skall räcka en längre stund. Portionerar inte upp det och tänker före.

Utan skit i allt. Tänk inte. Fets upp det och har roligt för stunden. I morgon är en ny dag med nya problem.

Detta gäller förstås inte dom som bor i Sverige som har lärt sig hur det funkar och tänker efter. Jag ser nästan inte någon asiat i Sverige som lever på socialbidrag.  Utan asiater är väldigt stolta för att göra rätt för sig i Sverige. 

Dom jobbar gärna och ser till att bidra i samhället. Jag tycker också att asiater är väldigt ärliga. Sedan finns det förstås en och annan golddiggers. Men det finns det ju i alla klasser.