Jäkla pucko!

En utländsk kvinna ringde till mig och frågade hur lång tid en flytt tar och vad det kostar. Hon hade en tre rum och kök och bodde på våning tre utan hiss. Jag svarade att det kostar ca 6-7000 kronor om man bor i en tre rum och kök.

Hon ville också att man skulle packa ner hennes saker i flyttlådor. Jag sade då att det kostar ca 3-4000 kronor ytterligare.

Hon ville att man skulle komma hem till henne för att ge henne ett fast pris. Jag åkte dit. Visst hon bodde i tre rum och kök. Och det var fullt med saker i lägenheten. Mycket mer än vad som är normalt.

Sedan säger hon till mig att hon har ytterligare ett rum. Och när man öppnar dörren så kan man bara öppna dörren. Sedan är det helt fullt med saker i det rummet. Ända upp till taket. Jag säger att det nu är uppe i ca 10 000 kr för att flytta.

Det är ju en hel lägenhet som är överfull och sedan ytterligare ett helt rum med saker. Hon säger då till mig att jag ju hade sagt ca 7 000 kr i telefonen. Hon förstår inte att för max 7 000 kr så flyttar vi en normalmöblerad 3 rum och kök.  Nu hade hon övermöblerat så bara där är det ca 40 kubik. Sedan tillkommer ett rum och som är som ett lager. Det är ytterligare ca 30-36 kubik.

Hon säger då att hon minsann har pension och inte klarar av att betala så mycket. Och hon vill ha packning till. Jag säger till henne om det är dyrt att flytta så kan hon packa själv. Men det ville hon inte.

Hon hade även en dotter så jag frågar om inte hon klarar av att packa. Hon säger då nej. Hon säger sedan att sociala skall ev betala. Och för att vara ärlig så skulle jag inte vilja ha flytten om jag så fick 16 000 kr.

Vissa förstår inte att man betalar mer om man har mer saker. Och en kund betalar mindre om dom har mindre saker.

Man kan inte ringa till BMW och säga att man vill ha en bil och fråga efter priset. Och sedan när man kommer dit så vill man ha stereo, lättmetall fälgar. Extra strålkastare. Och tro att det skall kosta lika mycket som innan man lade till all extra utrustning.

Skall man anlita flyttfirma så är det bra att hitta en hemsida där man kan jämföra priser från olika firmor. Tex denna hemsidan. 

www.flyttfirmorgoteborg.se/