Se upp tjejer!

När jag går på delsjövägen kl 0.30 och går nära vägen så bromsar en mörk Volvo s40 in och tittar på mig. När dom förmodligen ser att jag är kille så fortsätter dom att köra. 2 killar i bilen. Tur att man inte är tjej med tanke på alla utländska våldtäktsmän.

Jag tänker att hade man nu varigt tjej. Vad hade man gjort då? Självklart så är det bättre att man är fler än bara en person om man är ute sent. Ser du att en bil bromsar in och beter sig misstänksamt. Kanske genom att köra extra långsamt. Speciellt på kvällstid.

Gå från platsen. Har du mobiltelefon! Slå 112 på telefonen. Skulle du behöva ringa igen så räcker det att det slår upp det senast slagna numret. Eller om du har ett sk headset att man trycker på det så ringer det sista slagna numret upp. Om det är ett lite dyrare headset.

Försök att lägga märke till bilmodell och färg, och även om det finns andra kännetecken. Men detta skall förstås inte påverka din säkerhet. Det är viktigare att hålla sig så långt borta som möjligt så snabbt som möjligt. 

Har bilen bromsat upp och är nyfiken på dig. Tror du att det är något skumt på gång? Lyssna på sin intuition. Ring iså fall polisen direkt. Och skulle du bli jagad. ge polisen information, säg bilmodell, färg  och vart du är om du kan. 

Var inte rädd om det skulle bli för otydligt. Alla samtal till polisen spelas in. Dom kan spela upp ditt samtal hur ofta dom vill och lyssna på det. 

Köp gärna pepparspray. Det finns lagliga att köpa på internet. Spreja angriparen och sparka honom i skrevet. Slösa inte allt i försvarssprayen ifall ev en person till skulle dyka upp. Glöm aldrig att titta dig runt efter fler angripare. Speciellt om du går och blir överfallen. 

Skrik och ge ifrån dig ljud. Angripare gillar inte att andra blir intresserade av vad som händer. Och detta gör att andra titta till och kan få en bild av vad som sker. Och då även bli vittne och även ev kunna bidra med upplysning till polisen. 

 Sådana hära svin kan aldrig få för mycket stryk. Hellre för mycket än lite för lite..