Säger nej till pengar!

När vi jobbar med flytt så försöker jag att lära dom anställda vett och etikett. Dvs hur man sköter sig själv och kunderna.  Vi är alltid rättvisa mot kunderna.

Jag säger alltid att jag skriver inget på ordersedeln, den som kunden betalar mot. Kvittot om jag själv inte kan förklara vad det är eller varför det är på det ena eller andra sättet.

Jag säger alltid att vi får vara rättvisa mot kunderna och kunderna mot oss. Det skall inte bara vara mot ena hållet.

Den värsta eller om man nu kan säga så så var det en kund som vi skulle köra efter med vår lastbil. Lastbilen var fylld med gods från kundens lägenhet.

Jag körde efter och vi kör i Frölunda där det kommer några rondeller. Vid en av rondellerna ser jag inte att kunden har kört av så jag får köra av vid nästa rondell ca 1 kilometer längre bort.

Detta tar max 3 minuter av kundens tid. När vi sedan skulle ta betalat så säger kunden helt allvarligt till sin man. ”Glöm nu inte att dom körde fel i den rondellen”.

Och man tror ju inte att det är sant vad kunden säger. Vi tar betalt per påbörjad halvtimma så det hade inte påverkat något ändå. Men att ens säga en sådan sak. Jag tror att hennes man skämdes.

Numera skulle jag ha sagt, vi har rätt att ta 10 minuters rast var 40 minut pga. att det är ett hårt arbeta. Och vad tror hon att facket skulle säga om dom hade hört henne argument.

Nu i dagarna var jag på en flytt och gjorde klart jobbet. Jag märker under tiden att kunden har lite svårt att fatta. Står i vägen ibland och har inte det normala smarta tänkandet. Det märker jag flera gånger.

Så när jag skall ta betalt så kostar jobbet 3150 kr. Kunden ger mig 4000 kronor. Jag säger till henne att det är för mycket pengar.

Och ger henne först 500 kronor tillbaks för att sedan även ge henne ytterligare 350 kronor i växel.

När jag ger henne 500 lappen så säger hon att vi skall väl ha till mat också. Jag svarar att det har vi redan fått iså fall. Eftersom det är 350 kronor för mycket ändå.

Så hon tar till slut emot 500 lappen. Och jag tänker så här. Hade detta varigt en kund där jag märkt att allt är normalt så hade jag förstås tagit emot 500 lappen.

Men eftersom jag upptäckte att hon inte var som alla andra så vill jag inte utnyttja situationen.

Jag tror helt enkelt att hon har mer nytta av 500 lappen än vad vi har. Och att ge 350 kronor i dricks är inte dåligt. Vi gör bra jobb och får ofta dricks.

Men man får vara snäll och rättvis.

Här finns en länk till alla flyttfirmor i Göteborg.

www.flyttfirmorgoteborg.se/