Han ringer polisen!

Jag och en kompis sätter upp reklamskyltar på kvällen i Göteborg. Klockan är ungefär 01,00 på natten. Jag brukar normalt sitta kvar i bilen under tiden han sätter ner skyltarna i gräset runt omkring i GÖteborg.

Denna gången så åkte vi i en av våra lastbilar, den är inte så stor utan det är en lätt lastbil med ett lastskåp på 22 kubik.

När vi är vid en rondell i närheten av Torslanda så tänker jag att det är lika bra att parkera lastbilen och sedan gå ut eftersom man skulle sätta upp minst 3 skyltar i just denna rondell.

Jag parkerar ungefär 30-40 meter från rondellen. Jag går med ut och vi går längst bort först för att jobba oss närmare lastbilen.

När vi har placerat ut en reklam längst bort och går mot rondellinfarten närmast lastbilen så kommer den en bil åkande mot rondellen.

Jag tänker att det är lika bra att vänta tills den har åkt förbi och sedan sätta upp reklamskylten.

Bilen saktar in och börjar titta på oss. Jag ställer mig på gräsmattan och har nu en skylt som jag gömmer innanför min jacka. Detta aftersom det är onödigt att bilisten ser den.

Bilisten ser vår lastbil som står ganska öppet och åker mot den. Han tror förmodlien att vi är där för att stjäla något. Inte för att det finns något att stjäla där men

Han vänder sedan när han har passerat vår lastbil. Han kör bort en liten bit mot rondellen. Jag hoppas in i lastbilen och kör in i rondellen. Killen kör i rondellen så jag gasar på eftersom han bara kör runt och runt. Jag gör det eftersom jag vill ha killens regestreringsnummer.

Jag kommer så nära att vi kan se hans registreringsnummer. Vi förstås samtidigt att idioten ringer till polisen.

Jag hade tappat bort min främre registreringsskylt när en taxiidiot bromsade in framför mig efter att ha prejat mig. Därför så hade jag satt dit en annan skylt eftersom man blir stoppad av polisen hela tiden om man inte har en framskylt.

Sedan att man slipper både trängelskatt och parkeringsböter är ju bara en positiv faktor.

Så jag förstår att killen säkert kommer att köra efter oss och medela polisen var vi är. Så när jag kommer riktigt nära honom i rondellen och ligger riktigt tätt bakom honom så svänger jag av.

Detta gör att jag får ett försprång och jag gasar sedan på. Jag säger till polaren att han kommer att komma ifatt eftersom lastbilen bara toppar ca 130 km i timmen.

Jag fortsätter att köra på den stora vägen som är en 70 väg. När jag kommer till en avfart som är ca 2-3 kilomter längre bort så kör jag av. Jag svänger till höger och vänder lastbilen.

Idioten i den andra bilen har då kommit lika långt fram som mig och vi möts. För att visa honom att jag inte tollererar att en idiot kör efter mig så kör jag mot honom.

Han blir rädd och svänger höger bort mot ett industriområde. Jag vänder då om och svänger ner mot stora vägen igen. Jag gasar nu på och får ett bra av stånd från honom.

Vi kör och kör sedan av en annan avfart för att försöka bli av med honom. Jag kommer in på ett industriområde och svänger till vänster, släker belysningen och vänder om.

Jag ser efter en stund att killen inte har sett oss utan han svänger åt andra hållet. Vi kör därför tillbaks och mot centrum. Killen syns inte till längre.

Nästa dag så fortsätter vi med reklamjobbet och har dock bara bytt bil så att vi har en vit bil istället för en blå lastbil.