Alla pratar Ryska!

När jag var i Dubai så var det extra många som pratade ryska. Först var vi inne på en restaurang. Och här är ju dom flesta kortare än mig, jag är 1,92 lång, sedan är man inte lika sobränd som alla är i Dubai!

Kanske ser man lite rysk ut. Jag brukar ha på mig t-shirtar som är köpta i Ryssland eller Vitrysland. Då förstår jag ifall man frågar om man är ryss eller så.

När vi skulle äta på en restaurang som var indisk så hade jag inget på mig som påminde om Ryssland. Ändå när vi kom in så frågade servitören mig på ryska. Och servitören var absolut inte från Ryssland för han var mer mörkhyad.

Han blev dock förvånad att jag kunde ryska som kom och bor i Sverige.

Sedan efteråt skulle vi åka till ett stort köpcentrum för att åka upp i världens högsta byggnad, när vi var i hissen där dagen innen så hade jag på mig en rysk t-shirt och en kvinna sade på engelska, "snygg t-shirt".

Jag frågade hennes på ryska om hon pratade ryska, Och det gjorde hon förstås. Denna dagen skulle vi igentligen åka upp i tornet men hade inte förköpt biljetter. Dom kostade där 500 kr om man skulle åka upp till ca 2/3 delar av tornet. Dvs ca 545 meter.

Sedan när man väl var där uppe kunde man gå upp ytterligare ca 10 meter så det blev att man var på 555 meter upp i luften.

är vi var där dagen efter och stod och väntade på att få visa upp biljetterna så var det en kille och en tjej bredvid oss som pratade ryska. Killen rådade först att trampa på min baksida av min sko när han kom lite för nära. Han sade då på ryska "Izvinite" som betyder "ursäkta".

Jag svarade honom "pazalsta" som även betyder "ingen orsak". Jag hörde att killen blev förvånad över svaret när han diskuterade med sitt kvinnliga resesällskap.

Bara för att visa honom att jag förstod lite så sade jag på ryska Pazalsta, Som även betyder bla, "varsågod" och visade honom att dom kunde gå emellan oss om dom ville.

När vi sedan promenerade framåt och långsamt för att komma till hissarna som tar oss uppåt så var det en annan kille och tjej som var bakom oss som pratade ryska. När vi sedan skulle ner för hissen igen så råkade dom även där vara bakom oss. Jag frågade dom var dom kom ifrån och dom var från Moskva i Ryssland.

På vägen ut ligger även ett stort köpcentrum och vi beslutade för att ta en kopp te för att koppla av. Även där var det en tjej som satt bredvid oss som pratade ryska. och jag frågade var hon var ifrån. Moskva förstås.

Så jag vet inte om det var eh hel busslast som var här men det var otroligt utspritt isåfall. Det var otroligt populärt att besöka tornet och det var väl värt pengarna. Ville man åka upp till en högre avsats så kostade det dock ca 1000 svenska kronor. Och under tiden vi var dr var det ca 100-140 personer som var där samtidigt.

Betalar alla 500 kr så blir det ca 50,000-70,000 kr under den timman i inträde på den höjdnivån som vi var på. Låter som en bra ide att bygga världens högsta byggnad.

Men snart blir det dock en byggnad som blir högre. I Irak om jag inte mins fel byggs en byggnad som uppges bli ca 1200 meter hög. Helt otroligt. Bygget har redan påbörjats.