Snäll svensk!

Jag står vid en bensinstation och väntar på att få pumpa däcken i en lastbil. En av killarna som jobbar i bensinstationen håller på att ordna med slangen.

Det visar sig att den är trasig och han har köpt med sig en slangklämma som han skruvar på.

När han är klar så pumpar jag in luft i bakdäcken och det tar lite tid pga att det är väldigt tomt i däcken. Luften som pumpas in är ordat så att man ställer in en mätare hur mycket luft man vill ha i däcket. 

I detta fallet så vill jag ha ungefär 4,5 kilo eller 4,5 bar, som är nästan exakt lika mycket. Man drar sedan ut så mycket slang som man behöver och sätter på slangnippeln på bildäcket. Sedan så hörs ett ljud när tryket har nåtts till det som man valde.

Så man behöver inte springa fram och tillbaks och den pumpar i exakt så mycket som man vill ha.

Jag har såkallade tvillinghjul på denna lastbil så man märker inte ifall det är lite luft i ett av däcken. Jag har alltså 4 däck som driver bak.

Jag tänker att jag vill kolla framdäcken när jag ändå håller på. Men under tiden så har det kommit en BMW som även vill ha luft så jag låter honom få ha luftpumpen ett tag. Han frågar mig då hur mycket luft det skall vara i hans däck. 

Jag svarar säkert ungefär 3,4 kilo. Sedan sade jag att det finns skrivet innanför dörrarna på sidan hur mycket man skall ha. Så han kollade där. 

Samtidigt som han pumpar luft i sina däck så kommer en annan bil med en äldre man. Han frågar mig hur man kommer till Östra Sjukhuset.

Jag tar fram min mobiltelefon och visar honom på en karta hur han skall köra. Jag säger även till honom att han kan ta mitt mobilnummer ifall han inte hittar så kan han bara ringa så kan jag tala om vilken väg han skall åka genom att prata med honom i mobiltelefonen.

När han åker därifrån så säger killen i BMW,n att jag är en snäll kille som hjälper andra. Jag ser det som en naturlig del att hjälpa andra men har inte tänkt så mycket på det fören han sade det.

När jag var i Dubai så var det otrolig bra service, jag är överväldigad. Många länder har mycket att lära av dom.

När jag tex var inne på en offentlig toalett så när jag kom ut från toaletten så satte en kille på vattnet så att man kunde tvätta händerna, han gav mig sedan papper att torka händerna med, och sedan öppnade han även papperskorgen.

Detta hade aldrig kunnat hända i sverige. Dom visade hela tiden i Dubai att det fanns bra service. Varje gång man skulle äta på restaurang så gav dom oss en stor kall vattenflaska och ett glas. Eller så fick man var sin 50 cl vattenflaska. Och dom var alltid kalla.

På vissa restauranger fick man även varma handdukar att torka händerna med, både före och efter man hade ätigt. Min nästa resa går till min älskling Olga i Vitryssland som är inbokad i början av nästa månad. Är borta i över 1 månad. 

Sedan får det bli en resa med min älskade vitryska tjej Olga till något varmt land.