Fartkontroller i Göteborg

Jag har en facebooksida som heter "Poliskontroller i Göteborg och närhet" https://www.facebook.com/groups/1550434721840450/ Där varnar man för poliskontroller i Göteborg och dess närhet. Det är jag skälv som har skapat den och som är administratör för sidan. Vi är just nu 570 medlemmar. Och vi växer snabbt.

Alla som anmäller sig får vara med. Har en enkel regel, skriv om poliskontroller så är det inga problem. 

För 2 dagar sedan så måste det ha skrivits mycket om att polisen i GÖteborg kommer att ha mycket kontroller nu. För mellan klockan 23,00-01,30 så var det ca 25 personer som anmälde intresse för sidan.

Och det har varigt poliskontroll hela veckan och det kommer säkert även att fortsätta med det. Speciellt på kvällarna har det varigt mycket kontroller vid Volvo och på vägarna därifrån. 

Och så här skriver Hisingspolisen, Citat":

Efter flertalet tips från Volvo-anställda samt boende längs med vägarna har vi nu genomfört flertalet hastighetskontroller på vägen mot Torslanda/v.155 samt på Norrleden. De stora problemen förekommer vid skiftesbyten mellan kväll och natt på Volvo då folk lämnar jobbet eller ska dit.

Efter knappt en timmes tid vid varje kontroll har vi kunnat konstatera att väldigt många förare kör alldeles för fort. Vi har omhändertagit ett stort antal körkort samt skrivit många ordningsböter vid varje tillfälle då hastigheten varit långt över de gällande gränserna.

Syftet med våra kontroller är aldrig att återkalla era körkort eller skriva böter. Syftet och vårt mål är att förändra beteenden i trafiken.

Vi kommer att fortsätta med våra kontroller tills vi känner att vi får önskad effekt så dela gärna detta. Det här är ytterligare ett gott exempel på hur medborgare får vara med och påverka var polisens kontroller bäst gör nytta.

Trevlig helg och kör försiktigt.

Mvh
/Polisen Hisingen Slutcitat"

Ibland så kommer det personer på andra sidor som klagar på att personer lägger up inlägg om var polisen är. Dom tycker att man inDå skall dom inte undgå polisen.

Själv så tycker jag. Jag hatar rattfulla personer. Jag anmäller absolut om jag ser någon som kör rattfull. Detta eftersom dom kan döda just mitt barn i trafiken.

Men det gör inte att jag bryr mig så himla mycket om vilka som anmäler sig och vilka som skriver varningar på sidan. Sidan är till för att varana för polisen. Gillar man inte det så lägger man helt enkelt inte in något intresse på att vara med.